T-Systems migreert SAP-omgeving van SBB naar de cloud

22 december 2016

T-Systems gaat de gehele SAP-omgeving van Schweizerischen Bundesbahnen (SBB) migreren naar de cloud. Met de verhuizing wil het Zwitserse spoorbedrijf de operationele kosten verlagen en de flexibiliteit vergroten.

T-Systems verzorgt de migratie van virtuele systemen en SAP HANA-appliances, die in de toekomst als Infrastructure-as-a-Service (IaaS) beschikbaar komen. Daarnaast richt de overeenkomst zich op Platform-as-a-Service (PaaS)-diensten. Deze worden samengebracht in een platform dat gebaseerd is op OpenShift van Red Hat.

Voorgeconfigureerde componenten

T-Systems levert voorgeconfigureerde, schaalbare componenten voor middleware, databases en webservers, die gebruikers via een selfserviceportaal kunnen selecteren, configureren en uitrollen. De applicaties in de cloud profiteren van snelle responstijden en maken dienstverlening op basis van strikte SLA’s mogelijk.

SBB en T-Systems werken al 18 jaar samen. De SAP-migratie is onderdeel van een groter traject, waarbij SBB zijn gehele IT-omgeving naar de cloud migreert. Eerder dit jaar rondde T-Systems al een succesvolle cloudmigratie van cloud-compatibele applicaties af bij het Zwitserse bedrijf. “Door de migratie naar de cloud hebben we ons verzekerd van lagere operationele kosten en grotere flexibiliteit. Daardoor kunnen we sneller inspelen op onze businessbehoeften”, zegt Andreas Jop van SBB.

Pin It on Pinterest

Share This