Nieuwe telecomoplossing van Clavister: beveiliging als een nutsvoorziening 

22 december 2016

Clavister maakt de beschikbaarheid bekend van een nieuwe versie van zijn telecomsoftware, Clavister cOS Stream 3.0, en introduceert de virtualisatiesoftware Clavister Hawkeye 1.0. Beide softwareoplossingen zijn ontwikkeld voor een nieuwe generatie telecomnetwerken waarbinnen operators SDN/NFV willen virtualiseren. Dit is een nieuw en veelbelovend technologisch gebied waarover Clavister en Gartner een gezamenlijk rapport hebben gepubliceerd, ‘Virtualized Security – The End of Big-Irons’ getiteld.

Clavister cOS Stream versie 3.0 biedt een compleet nieuw businessmodel in de vorm van beveiliging als een nutsvoorziening. Mobiele netwerkoperators (MNO’s) kunnen deze beveiligingsoplossing gebruiken op basis van een speciale licentie waarbij ze betalen voor de totale verbruikte capaciteit. In tegenstelling tot de oplossingen van de meeste andere leveranciers stelt dit licentiemodel MNO’s in staat om de capaciteit vrijelijk op te schalen zonder beknot te worden door een minder flexibele licentie per security instance. Dit maakt het mogelijk om nieuwe Virtual Network Functions (VNF’s) snel en zonder complex licentiebeheer in te zetten binnen Software Defined Networks (SDN’s). MNO’s kunnen de capaciteit op elke locatie naar behoefte opschalen of verminderen. Dit resulteert in een drastische verbetering van de flexibiliteit en kostenefficiëntie.

cOS Stream 3.0 biedt daarnaast verbeterde ondersteuning voor het automatiseren van netwerk services met behulp van Heat Orchestration Templates (HOT). Dit maakt het mogelijk om nieuwe VNF’s soepeler en efficiënter in te zetten, iets wat bijdraagt aan tijd- en kostenbesparingen en meer flexibiliteit. De ondersteuning voor HOT vergroot de wendbaarheid van operators en zorgt voor een kortere time-to-market wanneer zij klanten nieuwe diensten aanbieden en hun netwerkinfrastructuur uitbreiden. “We zijn verheugd om deze producten op de markt te introduceren en aan bestaande en nieuwe klanten aan te bieden. Dit is een nieuwe mijlpaal in ons streven om uit te groeien tot marktleider in gevirtualiseerde beveiliging”, aldus Christina Josefsson, productmanager bij cOS Stream.

Pin It on Pinterest

Share This