Insight maakt werken met SharePoint eenvoudiger

22 december 2016

Veel organisaties vinden het lastig om het samenwerkingsgereedschap SharePoint van Microsoft goed in te richten. Daarom is Insight een overeenkomst aangegaan met het Zwitserse softwarebedrijf MondayCoffee dat CoffeeNet heeft ontwikkeld. “Wij willen onze klanten de beste producten bieden; CoffeeNet is een elegante en eenvoudige manier om een SharePoint-portaal verder in te richten. Onze ervaring leert dat SharePoint vaak alleen ingezet wordt als een Document Management Systeem (DMS) of Content Management Systeem (CMS). Dat is zonde, want het biedt voor bedrijven juist toegevoegde waarde als tool om zowel intern als extern informatie te delen, samen te werken en interactie te onderhouden,” zegt Tom Hulscher, Manager Solution Sales bij Insight.

MondayCoffee is een Microsoft Gold certified partner en al actief sinds 2000. Zij richt zich vooral op verbetering van de interface van Microsoft SharePoint, Dynamics CRM, Azure, Skype for Business en alle Office 365 apps. “Ze hebben een schil gebouwd rond Office 365”, legt Hulscher uit. Het is mogelijk om zelf workflows te programmeren, om documenten te delen en te beheren, en om met collega’s en externen zo effectief en efficiënt mogelijk samen te werken. “Het werkt bijna out-of-the-box. Erg intuïtief. Die eenvoud zorgt ervoor dat gebruikers het meeste uit het platform kunnen halen. Nu wordt het samenwerkingsplatform van Microsoft vaak nog niet ten volle benut, omdat mensen het lastig vinden ermee te werken. Met het toevoegen van MondayCoffee als gebruiksvriendelijke oplossing aan onze Insight Services, zijn wij in staat onze klanten echt verder helpen en optimaal gebruik te maken van hun investering.”

Volgens Hulscher maakt de tool het ook eenvoudig om vanuit SharePoint een verbinding te leggen met gegevens uit andere softwarepakketten, bijvoorbeeld een ERP-toepassing. “Door CoffeeNet te gebruiken, is er geen programmeerwerk meer nodig bij de implementatie van SharePoint. Het is een kwestie van configureren. De medewerkers kunnen gewoon doorgaan met SharePoint; zij blijven hun vertrouwde interface zien, terwijl aan de achterkant het programma steeds rijker en wordt.” De ervaringen met het product blijken in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk positief. “Daarom willen wij dit onze klanten ook aanbieden. Overigens gebruiken we het nu ook binnen onze eigen organisatie. En per 1 december hebben wij een business consultant aangenomen die van de hoed en de rand weet als het om MondayCoffee-oplossingen gaat.”

Het product kent twee smaken: EspressoNet 365 voor het midden- en kleinbedrijf, en CoffeeNet 365 voor de grote organisaties. Het verschil is onder meer dat de corporate-versie beschikt over een intelligente zoekmachine om snel documenten te vinden, en een oplossing biedt voor uitgebreid documentbeheer. Beide smaken kunnen voor zowel on-premise als cloud-toepassingen worden geconfigureerd. In Nederland heeft Insight de samenwerking officieel gelanceerd tijdens de TechShow 2016 in Amsterdam.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This