‘Bij slechts 5% van de bedrijven zit digitale transformatie in hun DNA’

20 december 2016

Digitalisering speelt een zeer belangrijke rol voor bedrijven om de concurrentie voor te blijven. Toch blijken veel bedrijven nauwelijks of niet te zijn gestart met hun digitale transformatie. 15% van de ondervraagde bedrijven hebben geen digitaal plan en er zijn ook geen initiatieven in die richting. Dat blijkt uit de Digital Transformation Index van Dell Technologies.

Digital Transformation Index

De Digital Transformation Index van Dell Technologies is een aanvulling op het Digital Research Survey, een wereldwijd onderzoek van Dell Technologies bij meer dan 4.000 business leaders in 12 verschillende industrietakken. Deze Index deelt bedrijven in op basis van de geschatte prestaties die de respondenten geven aan de digitale transformatie van hun organisaties. Opvallend is dat slechts 5 procent van de bedrijven zich weet te positioneren in de Digital Leaders-groep en dat bijna de helft van de ondervraagden weinig tot geen investeringen of plannen in digitale transformatie heeft. Dit is de onderverdeling:

Digital Leaders: 5 %
Digitale transformatie is in diverse vormen ingeworteld in het DNA van het bedrijf;

Digital Adopters: 14%
Beschikken over volwassen digitale plannen, investeringen en innovaties;

Digital Evaluators: 34 %
Omarmen de digitale transformatie voorzichtig en geleidelijk. Plannen en investeren voor de toekomst;

Digital Followers: 32 %
Zeer weinig digitale investeringen, zijn bezig met voorlopige plannen voor de toekomst;

Digital Laggards: 15 %
Hebben geen digitaal plan en er zijn geen initiatieven en investeringen in die richting.

Hoever staat jouw bedrijf in de digitale transformatie?

Wil je zelf weten waar je staat met je bedrijf? Dell Technologies stelde een korte, interactieve vragenlijst op die je voor elke stap in de digitale transformatie (van bestaande IT-strategie, visie op digital business, investeringsgraad in digitale innovaties) aangeeft waar je staat in de Digital Transformation Index (in verlijking met de antwoorden van de 4.000 bedrijfsleiders uit 16 landen, verspreid over 12 sectoren). Check het zelf via deze link

En in België?

Hoewel ons land niet bij de koplopers zit, moeten we nog niet spreken van een digitale crisis. Bij Dell Technologies zien ze een verandering in de mindset van grote Belgische bedrijven die steeds vaker de mentaliteit van een start-up adopteren. Zo worden bijvoorbeeld aparte teams opgezet die als kleine bedrijfjes binnen het bedrijf (als een soort start-up) parallel aan een ander businessmodel werken. Want dergelijke grote organisaties op één dag laten omschakelen, is niet mogelijk.

Pin It on Pinterest

Share This