Neutrona Networks en PCCW Global treden toe tot ngena

19 december 2016

Ngena maakt bekend dat telecombedrijven PCCW Global en Neutrona Networks toetreden tot de netwerkalliantie. Hiermee wordt het partnernetwerk uitgebreid naar de APAC- en de Latijns-Amerikaanse markt.
NgenaOm wereldwijd connectiviteit te bieden aan de grootzakelijke markt, werkt Ngena samen met een aantal selecte telecommunicatiepartners. Het bedrijf ngena werd in februari 2016 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd door het Amerikaanse CenturyLink, het Indiase Reliance Jio, SK Telecom uit Zuid-Korea en Deutsche Telekom. Ngena wil binnen een half jaar operationeel zijn.

Software-Defined Networking en Network Function Virtualization

Ngena koppelt infrastructuren aan elkaar en benut hierbij de voordelen van zowel Software-Defined Networking (SDN) als Network Function Virtualization. Doordat ngena via software wordt aangestuurd, kunnen klanten vanuit een centraal punt zelf het eigen netwerk inregelen en bijvoorbeeld op ieder moment de capaciteit uitbreiden. Zakelijke klanten kunnen hierdoor gebruik maken van netwerkdiensten die worden gerealiseerd op basis van complementaire partnernetwerken over de hele wereld.

PCCW Global

De overeenkomst met telecomprovider PCCW Global is een belangrijke stap voor ngena. PCCW Global heeft een sterke aanwezigheid in met name de APAC- en Afrikaanse regio’s. Ook biedt de in Hongkong gevestigde telecomprovider mogelijkheden om klanten aan te sluiten in de Chinese markt.

Door de overeenkomst met Neutrona Networks verstevigt ngena zijn dekking in de Latijns-Amerikaanse markt. “We zochten naar een telecomprovider die in staat is om deze veelzijdige markt te bedienen met een ‘one-stopoplossing”, aldus Marcus Hacke, managing director van ngena. De neutrale en onafhankelijke ‘Latin American Carrier’ Neutrona Networks is gevestigd in Miami en bedient onder andere Centraal- en Zuid-Amerika, Mexico en de Caraïben. Tijdens de Capacity Media Awards 2016 in Parijs werd Neutrona Networks onderscheiden met de titel ‘Best Latin American Wholesale Carrier’.

Gesprekken met twintig internationale partners

Sinds het ontstaan van de nieuwe alliantie zijn er al met ongeveer twintig internationale partners gesprekken gevoerd om zich aan te sluiten bij ngena.

Pin It on Pinterest

Share This