Object storage-systeem van Cloudian versnelt machine learning voor wegreclamesysteem

16 december 2016

Cloudian maakt bekend dat een systeem voor slimme digitale wegreclame in Tokyo in productie is genomen. De oplossing wordt ondersteund door de HyperStore-technologie van Cloudian.

Het gezamenlijke initiatief van Cloudian, Dentsu, Inc. en Intel maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor het herkennen van voertuigen. Met de object storage-functionaliteit en ‘deep learning’-mogelijkheden van HyperStore worden bestuurders relevante displayadvertenties getoond op basis van het type en model van hun voertuig. Deze oplossing wordt momenteel toegepast op een ‘smart billboard’ in het Roppongi-district in Tokyo. Dit zal in 2017 naar verwachting een vervolg krijgen in andere delen van de Japanse hoofdstad.

“Deze technologie laat zien hoe de object storage-technologie van Cloudian bijdraagt aan ingrijpende verbeteringen van de kostenefficiëntie van gegevensintensieve toepassingen zoals machine learning. Daarmee maken de oplossingen van de toekomst nu al deel uit van ons dagelijkse leven”, aldus Mike Tso, de CEO van Cloudian. “Overal ter wereld is sprake van een explosieve gegevensgroei. Deze trend zal alleen maar in een stroomversnelling raken door de opmars van het Internet of Things en technologie voor machine learning. Cloudian streeft ernaar om wereldwijde data in te zetten om bedrijven en consumenten nieuwe ervaringen te bieden.”

Het door Cloudian HyperStore ondersteunde systeem voor wegreclame verzamelt automatisch gegevens over verkeerspatronen en -volumes en maakt gebruik van geautomatiseerde voertuigherkenning om gerichte advertenties te tonen op digitale reclameborden langs de weg. Het systeem is momenteel in staat om meer dan 300 unieke typen en modellen voertuigen te herkennen. Zodra het systeem een voertuig heeft verkend, selecteert het smart billboard het juiste opgeslagen beeldmateriaal. Vervolgens wordt binnen een halve seconde een gepersonaliseerde digitale advertentie aan de bestuurder getoond.

Reclames worden uitgekozen voor specifieke voertuigen op basis van de criteria van adverteerders. Als bijvoorbeeld een drankenfabrikant adverteert via het digitale reclamebord, zal het systeem op basis van het gedetecteerde voertuig een passende afbeelding van een van zijn producten in de database selecteren. Zo kan er reclame worden gemaakt voor koffie en energy drink voor vrachtwagenchauffeurs die lange afstanden afleggen. Het systeem slaat de beelden die het van voertuigen maakt niet op.

Andere potentiële toepassingen zijn het in kaart brengen van verkeersvolumes door het onderscheiden van voertuigen en de inzet van beelden van verkeerscamera’s of wegbewaking met herkenning van kentekennummers ter verbetering van de verkeersveiligheid. Cloudian HyperStore biedt ondersteuning voor een uiterst divers scala mogelijkheden voor bedrijven die big data-opslag en deep learning-technologie willen inzetten voor vergelijkbare initiatieven op basis van machine learning.

De deep learning- en opslagmogelijkheden van Cloudian HyperStore zijn in actie te zien in deze video.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This