IFS neemt leverancier van onderhoudsbeheersoftware voor luchtvaart over

15 december 2016

IFS, leverancier van enterprise resource planning (ERP), enterprise asset management (EAM) en enterprise service management (ESM) oplossingen, neemt Mxi Technologies over. Mxi Technologies levert geïntegreerde en intelligente onderhoudsbeheersoftware voor de wereldwijde luchtvaartindustrie.

IFSMxi levert onder andere software, support en diensten aan de defensiebedrijven, commerciële luchtvaartmaatschappij, onderhouds-, reparatie- en renovatiebedrijven en Original Equipment Manufacturers (OEMs). Het bedrijf is gevestigd in het Canadese Ottawa, is wereldwijd actief en heeft ruim 265 werknemers in dienst.

Klanten

Mxi’s Maintenix software is ontwikkeld om luchtvaartmaatschappij te helpen hun winst te maximaliseren door gestandaardiseerd, lean en voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Deze software wordt gebruikt door uiteenlopende luchtvaartbedrijven, variërend van kleine start-ups tot grootschalige organisaties. Onder andere Southwest Airlines, Air France, KLM, Qantas, China Airlines, LATAM, Icelandair, NetJets, Boeing, BAE Systems, Saab en Pratt & Whitne zijn klant bij Mxi.

Alastair Sorbie, IFS President & CEO, geeft aan te willen blijven investeren in zowel Maintenix als IFS oplossingen. IFS blijft de producten van beide bedrijven leveren als onafhankelijke oplossingen. Daarnaast wil het bedrijf de oplossingen van beide bedrijven integreren om hierdoor een end-to-end oplossing te leveren die voor meer bedrijven in de sector interessant is.

Afrond in Q1 2017

Naar verwachting wordt de overname van Mxi door IFS in het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This