Dell Technologies: 4 op 5 bedrijven voelen zich bedreigd door start-ups

13 december 2016

Onze economie evolueert in een razendsnel tempo, vaak voortgestuwd door de ontwikkeling van innovatieve technologieën. De vierde industriële revolutie is vooralsnog even meedogenloos als zijn voorgangers. Hierdoor worden bedrijven en industrieën overal ter wereld verstoord. In die mate dat bijna 80% van de bedrijven denkt dat digitale start-ups nu of in de (nabije) toekomst een bedreiging betekenen vormen voor hun organisatie. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Dell Technologies bij meer dan 4.000 business leaders in 12 verschillende industrietakken.

Uit het onderzoek Digital Business blijkt dat veel bedrijfsleiders vinden dat de toekomst in hun sector moeilijk te voorspellen is door de opkomst van innovatieve start-ups. De helft van de bedrijven (52%) zag de afgelopen 3 jaren een aanzienlijke verstoring van hun markt als gevolg van nieuwe digitale technologiën en de opkomst van het Internet of Things. Wereldwijd geeft 48% van de ondervraagden niet te weten hoe hun sector er binnen drie jaar zal uitzien. Meer dan 4 op 10 ondernemers denkt zelfs dat ze de komende drie tot vijf jaar overbodig zullen worden dankzij de concurrentie van digitale start-ups.

Disruptors ingehaald

Start-ups hebben op een bepaald moment in elk land en industrie een impact. Door gebruik te maken van technologie, vinden die start-ups de manier waarop een bepaalde industrie zaken doet, opnieuw uit. Kijk maar naar Uber of de dvd-verhuur. Maar ook deze disruptors zullen op hun beurt ingehaald worden als ze niet blijven ontwikkelen. Om het voorbeeld van taxi’s te gebruiken: de zelfrijdende wagen kan een bedreiging vormen voor het businessmodel met chauffeurs. Zeker als je weet dat binnen 15 jaar 1 op de 3 verkochte wagens in het Verenigd Koninkrijk een zelfrijdend model zou zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This