Arista AlgoMatch vergroot flexibiliteit en schaalbaarheid van cloudnetwerken

12 december 2016

Arista Networks introduceert Arista AlgoMatch. In combinatie met de eveneens nieuwe 7160-serie 25/100GbE programmeerbare switches, vergroot AlgoMatch de flexibiliteit en schaalbaarheid voor toegangscontrole, telemetrie en beveiliging van steeds grotere cloudnetwerken. AlgoMatch wordt vanaf het eerste kwartaal van 2017 meegeleverd met alle 7160-serie modellen.

Arista NetworksDe infrastructuur van cloudnetwerken moet flexibel schaalbaar zijn, om te kunnen voldoen aan sterk fluctuerende capaciteitsbehoeften. Traditionele netwerk-policies engines in de switch- en routeroplossingen worstelen met schaalbaarheid en limiteren daardoor het uitrollen van nieuwe applicaties en services. Tevens beperken ze het inzicht en de flexibiliteit van het cloudmanagement.

‘Pakket-matching’ algoritme

Arista AlgoMatch combineert standaard geheugentechnologie met geavanceerde softwarealgoritmes om de schaalbaarheid, performance en efficiency van cloudnetwerken te verhogen. Dit in vergelijking met de vaak kostbare speciaal ontwikkelde TCAM-geheugens (Ternary Content Addressable Memories), gebruikt in veel huidige oplossingen. AlgoMatch bevat een ‘pakket-matching’ algoritme voor betere afstemming van de toegangscontrole en het policybeheer. Dit zorgt voor een hogere performance, grotere schaalbaarheid, lagere kosten, minder stroomverbruik en meer functionaliteit.

De bandbreedtesnelheid van datacenters blijft groeien om steeds grotere hoeveelheden data van cloudtoepassingen te kunnen verwerken. Daarbij is het belangrijk de balans tussen alle investeringen en operationele kosten te bewaken. 25 GbE-verbindingen bieden voor de langere termijn het voordeel van kostenefficiëntere computer- en opslagcapaciteit in vergelijking met 10 GbE. Daarom levert Arista Networks de nieuwe 7160-serie switches in drie modellen, allemaal uitgerust met 25/100 GbE-poorten. Daarmee kunnen klanten op basis van Arista EOS en de CloudVision software hun operationele efficiency verder verbeteren.

Kenmerken

De Arista 7160-series zijn compacte hoge snelheid datacenterswitches, voor het programmeerbaar doorsturen van dataverkeer en flexibele profielen tot 6,4Tbps en 24MB dynamische pakketbuffers:

  • AlgoMatch versnelt de flexibele toegangs-, verkeerscontrole en telemetrie 2-6 keer, in vergelijking met traditionele methodes, waarvoor tot 50% minder stroom nodig is.
  • Flexibele profielen vereenvoudigen het toewijzen en optimaliseren van resources, in zowel cloud- als bedrijfsnetwerken, voor klanten die vaak tegen de beperkingen van rigide systemen aanlopen.
  • Unieke programmeerbare pipelines ondersteunen het toevoegen van nieuwe technologieën en overlay-technieken, met als voordeel dat een systeem meerdere rollen kan vervullen. Deze flexibiliteit verlengt de levensduur en versnelt de inzetbaarheid van netwerkapparatuur.
  • De gedeelde 24MB buffers zijn beschikbaar voor alle poorten. Het dynamische buffermanagement is specifiek ontworpen voor snelheidsveranderingen, microbursts en langdurige overbelasting.

Arista’s 7160-serie is leverbaar in 3 modellen:

  • 7160-32CQ: 32 x 100GbE, 1RU, of 128 x 25GbE met 6,4Tbps performance
  • 7160-48YC6: 48 x 25GbE, 6 x 100GbE met 3,6Tbps performance
  • 7160-48TC6: 48 x 10GbE BASE-T, 6 x 100GbE met 2,16Tbps performance

Upgraden naar 25, 50 en 100GbE-snelheden

“Een 25GbE-verbinding levert 2,5 keer de performance ten opzichte van 10GbE over dezelfde infrastructuur, tegen aanzienlijk lagere kosten per gigabit”, zegt Seamus Crehan, president van Crehan Research. “De ongebreidelde groei van Internet-verkeer, grootschalige cloud-adopties en de nieuwe 25G IEEE-standaard, stuwen de vraag netwerkverbindingen te upgraden naar 25, 50 en 100GbE-snelheden. Wij denken dat er in 2017 al zo’n 2 miljoen poorten worden geleverd, wat ook de vraag naar 25GbE en 100GbE-switches gaat aanjagen.”

Pin It on Pinterest

Share This