Scribe Software introduceert nieuwe generatie Scribe Online iPaaS

6 december 2016

Scribe Software introduceert de nieuwe versie van Scribe Online, het integration Platform-as-a-Service (iPaaS) van het bedrijf. Hierin is de gebruikerservaring verder geoptimaliseerd. Ook is de application programming interface (API) uitgebreid. De API versnelt de creatie en vereenvoudigt het beheer van integraties tussen clouddiensten, on-premise-applicaties en databases. Dankzij de optimalisaties van Scribe Online zijn bedrijven van diverse omvang in staat zowel eenvoudige als complexe integraties te realiseren. Daarnaast wordt de implementatie van integraties met specifieke interne processen en unieke applicatieconfiguraties tot wel tachtig procent versneld ten opzichte van zelf geprogrammeerde integraties.

De nieuwe, op HTML5 gebaseerde userinterface (UI) van Scribe Online is opnieuw ingericht om integraties te versnellen en algemeen beheer te vereenvoudigen. De nieuwe UI is verbeterd op het gebied van lay-out en in-app-ondersteuning. Dit bespaart tijd op integratieprojecten en stelt zowel businessanalisten als developers in staat om integraties snel te realiseren, te implementeren en te beheren. Daarnaast verbetert de nieuwe UI de manier waarop klanten werken met Scribe Online dankzij een flexibele, responsive interface die is voorzien van touchfuncties en smartphone- en tabletondersteuning.

De update borduurt voort op de onlangs aangekondigde toevoegingen aan de REST API van Scribe Online. Deze REST API is nu beschikbaar voor SaaS-providers, system integrators en softwareontwikkelaars, en voorziet ze van volledige controle over het Scribe Online-platform. Hieronder valt ook de mogelijkheid om elk onderdeel van de userinterface te beheren. De API kan worden gebruikt voor het automatisch uitrollen, configureren en uitvoeren van integraties.

Andere belangrijke functies en mogelijkheden van het geüpdatet Scribe Online iPaaS

  • Kant-en-klare applicatieconnectors en -templates – biedt verbinding met tientallen populaire cloud- en on-premise-applicaties, zoals Salesforce, Microsoft Dynamics CRM, SugarCRM, SAP, Microsoft Dynamics AX/NAV/GP, Microsoft Dynamics 365, NetSuite en SQL Server. Templates zijn te gebruiken als startpunt voor populaire applicatiecombinaties.
  • Beheer van meerdere integraties – Een uitgebreide beheerconsole biedt continu updates over de staat van alle actieve integraties en de mogelijkheid om eventuele problemen te onderzoeken. Hierdoor wordt het eenvoudiger om meerdere integratieprojecten te beheren.
  • Voordelen van integratie lifecycle management – De nieuwe, visuele ontwerpomgeving is ‘self-documenting’. Dit vermindert de onderhoudskosten en vereenvoudigt de overdracht aan werknemers die integraties implementeren, uitvoeren en onderhouden.

De eerste softwareontwikkelaars hebben de API gebruikt voor het:

  • vereenvoudigen van de ontwikkeling van integraties en automatisering – “Dankzij de open API’s van Scribe konden we interne integratie- en beheeractiviteiten automatiseren. Hierdoor verbeterde de productiviteit van onze organisatie’, zegt Lars Müller, CRM-consultant bij CRM Partners. “Scribe is onze vaste partner voor alles omtrent integratie, en de controle over de API die het nieuwe Scribe Online ons biedt, helpt ons om complexere projecten aan te nemen zonder de integratiekosten of het aantal werknemers op te schroeven”;
  • vereenvoudigen van het configureren en implementeren van integraties – “Dankzij de Scribe API kunnen we een onlineregistratieproces creëren, zodat klanten zelf integratie kunnen aanschaffen en configureren”, zegt Daniel Lynton, oprichter en CEO van LyntonWeb. “Ons innovatieve product maakt gebruik van de Scribe API om gebruikers zelf de veldtoewijzingen te laten wijzigen. Ze hoeven dus niet langer contact op te nemen met het technisch-supportteam. Dit zorgt voor lagere servicekosten en voorziet onze klanten van meer gemak”;
  • vereenvoudigen van beheer en onderhoud van integraties – “Met de nieuwe API van Scribe konden we een dashboard en een reeks meldingen creëren voor ons supportteam. Daardoor kunnen ze op proactieve wijze eventuele foutmeldingen of performance issues aanpakken, die zich voordoen bij integraties van onze klanten. Ook kunnen ze een plan van aanpak voorbereiden om mogelijke problemen op te lossen”, zegt TJ McDowell, Executive Vice-President of Software Development van Datix. “Daarnaast denken we dat de nieuwe, op HTML5 gebaseerde gebruikerservaring en userinterface de tijd die het kost om velden te ontwikkelen, met 25 procent zal terugdringen. Zo houden we tijd over om onze klanten een optimale service te bieden.”

“Het nieuwe Scribe Online is voor ons een mijlpaal en draagt bij aan ons doel om data-integratieprojecten te versnellen – ongeacht de omvang van het bedrijf of de aanwezige vaardigheden”, zegt Shawn McGowan, CEO van Scribe Software. “We doorbreken grenzen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, zodat meer mensen integraties kunnen realiseren, die leiden tot verbeterde bedrijfsefficiëntie. De nieuwe, moderne gebruikerservaring helpt zakelijke gebruikers en developers op efficiëntere wijze integraties te creëren. Tegelijkertijd maken de open API’s het voor ontwikkelaars makkelijker om applicaties te verbinden, de gebruikerservaring voor hun producten te vereenvoudigen, en uitrol, configuratie en implementatie van integraties te automatiseren. We kunnen niet wachten om te zien hoe klanten en partners de nieuwe mogelijkheden gaan gebruiken voor de ontwikkeling van meer verbonden applicaties en innovatieve, geïntegreerde diensten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This