IGEL introduceert micro thin client

6 december 2016

IGEL Technology introduceert de IGEL UD Pocket. Deze flexibele en kosteneffectieve micro thin client-oplossing is ontwikkeld voor organisaties met mobiele werknemers en werknemers op afstand die hun BYOD-initiatieven (Bring Your Own Device) veiliger willen maken. De IGEL UD Pocket, speciaal geschikt voor VDI-omgevingen (Virtual Desktop Infrastructure), biedt eenvoudige en veilige toegang tot IGEL desktops met Linux 10 via een USB-bootable device, zonder het besturingssysteem van dat apparaat te overschrijven.

“De IGEL UD Pocket, de eerste micro thin client die draait op Linux, is ideaal voor organisaties die hun mobiele medewerkers en hun gebruikers op afstand overal en altijd eenvoudige, veilige en volledig functionele toegang tot hun VDI-omgevingen willen bieden,” zegt Hans Vogel, Sales Director van IGEL Nederland, “en omdat hij gebruikmaakt van bestaande hardware, kunnen organisaties van elke omvang de implementatie van IGEL desktops razendsnel opschalen en tegelijkertijd de investering in fysieke desktops drastisch terugbrengen.”

Netwerken en data beschermen en medewerkers de vrijheid geven om te ‘roamen’

De IGEL UD Pocket ondersteunt beveiligingsstandaarden en -protocollen op enterprise-niveau. Daarnaast ondersteunt IGEL’s volledige productreeks thin en zero client-oplossingen, met inbegrip van de UD Pocket, two-factor authenticatie door middel van geïntegreerde of externe smart card readers of USB tokens, waardoor wachtwoorden niet kunnen worden vergeten of onderschept door cybercriminelen.

Met de IGEL UD Pocket is een IGEL Linux 10 desktop toegankelijk vanaf elke USB-bootable pc, laptop, tablet of thin client die minimaal is uitgerust met een 64-bit x86-processor en 2 GB RAM. De IGEL UD Pocket, die werkt met USB 3.0 en achterwaarts compatibel is met USB 2.0, heeft een formaat van 22,4 x 12,2 x 6 millimeter en weegt 3 gram. Hij is uitgerust met een industry-grade 8 GB geheugenmodule en is uitgevoerd met een hoogwaardige metalen behuizing die bestand is tegen stof, schokken en water.

“Wij constateren dat er voor onze micro thin client met Linux goede kansen liggen in verticale marktsegmenten als financiële diensten en verzekeringen, onderwijs, logistiek, opslag en call centers, waar medewerkers zich volop bewegen tussen verschillende bureaus, kantoren en locaties”, aldus Vogel.

Pin It on Pinterest

Share This