Scuderia Toro Rosso zet blockchain-technologie in via Acronis Notary

5 december 2016

Acronis implementeert zijn gegevensbeschermingstechnologie in Scuderia Toro Rosso‘s IT-infrastructuur. Het gaat hierbij onder andere om Acronis Access Advanced, Acronis Storage (voorzien van Acronis Notary’s data watermerk-mechanisme via blockchain) en Acronis Backup, inclusief Acronis Disaster Recovery Service en Acronis Monitoring Service.

AcronisHiervoor hebben beide bedrijven een partnerovereenkomst getekend. Scuderia Toro Rosso werkt momenteel aan een nieuwe racewagen, die STR12 wordt genoemd. Dit voertuig voldoet volledig aan de nieuwe technische regels die eerder dit jaar bekend zijn gemaakt door de FIA, die toeziet op de Formule 1. De fabriek van Toro Rosso in het Italiaanse Faenza beschikt weliswaar over de ontwerp- en productiecapaciteit om nieuwe auto-onderdelen te produceren, maar tijdsdruk dwingt het productieteam een deel van het productieproces uit te besteden aan derde partijen. Hierdoor moet Toro Rosso een deel van zijn intellectueel eigendom delen met derde fabrikanten, waardoor behoefte was aan een veilige file sharing technologie.

Acronis Access Advanced

Hier speelt Toro Rosso op in door te kiezen voor Acronis Access Advanced. Deze oplossing biedt allerlei functionaliteiten om gedeelde data te beveiligen en toegangsrechten te beheren. Ook kan het gedrag van gebruikers worden gemonitord en wordt een uitgebreid logbestand aangehouden waarin kan worden nagegaan wie welke bestanden heeft geopend.

Het ontwerpen en testen van een nieuwe auto is in belangrijke mate gebaseerd op data. Scuderia Toro Rosso genereert 15TB aan nieuwe data per dag, wat 50% meer is dan de data die het raceteam een jaar geleden creëerde. Deze data moet worden opgeslagen en daarnaast worden beschermd tegen manipulatie. Scuderia Toro Rosso gaat zijn data-opslag stapsgewijs optimaliseren door Acronis Storage in te zetten in combinatie met Acronis Notary blockchain mechanisme. Deze laatste technologie maakt het mogelijk data te voorzien van een digitaal watermerk, waardoor de authenticiteit van belangrijke informatie eenvoudig kan worden gecontroleerd.

Andere databeschermingstechnologieën

Daarnaast zet Toro Rosso een aantal andere databeschermingstechnologieën in die draaien op de Acronis Cloud architectuur. Het gaat hierbij om Acronis Backup, Acronis Disaster Recovery Service en Acronis Monitoring Service. Deze laatste oplossing maakt het mogelijk IT-incidenten te monitoren en in korte tijd op te lossen.

Pin It on Pinterest

Share This