Oracle steunt onderwijs in computerwetenschappen in de Europese Unie met $1,4 miljard

1 december 2016

De Europese Commissie en DIGITAL EUROPE introduceren de Digital Skills and Jobs Coalition, een partnership dat bestaat uit meerdere stakeholders en pleit voor meer kennis van computerwetenschappen en betere softwareontwikkel-skills op alle niveaus binnen de Europese arbeidsmarkt. Ter ondersteuning hiervan stelt Oracle $1,4 miljard beschikbaar, bestemd voor onderwijs in computerwetenschappen in alle lidstaten van de Europese Unie (EU).

Bijna duizend Europese onderwijsinstanties werken momenteel samen met Oracle Academy, het vlaggenschip van Oracle op het gebied van gesponsord onderwijs, dat computerwetenschappen toegankelijk maakt voor bijna 3,1 miljoen studenten in 110 landen. Daarnaast wil Oracle duizend extra Europese onderwijzers trainen in computerwetenschappen, Java en databasetechnologie. Verder hoopt Oracle met de investering de komende drie jaar studenten te bereiken van nog eens duizend extra Europese onderwijsinstanties.

“Digitaal vaardige professionals hebben kritiek geuit op Europa’s concurrentiepositie en capaciteit voor wat betreft innovatie”, zegt John Higgings, Director General bij DIGITAL EUROPE. “De laatste tien jaar zagen we de vraag naar werknemers met kennis van computerwetenschappen en softwareontwikkeling ieder jaar met vier procent toenemen. Oracle’s inspanningen om computerwetenschappen te introduceren in klaslokalen binnen de gehele Europese Unie draagt bij aan de versterking van onze digitale economie.”

“We zijn zeer verheugd met de kans om studenten wereldwijd te enthousiasmeren voor computerwetenschappen”, zegt Alison Derbenwick Miller, Vice President bij Oracle Academy. “Eerder dit jaar beloofde Oracle al om zich in te zetten voor de Amerikaanse initiatieven Computer Sciences for All en Let Girls Learn. Deze aankondiging helpt ons wereldwijd om digitaal onderwijs verder uit te breiden en diversiteit in verschillende technologiesectoren te realiseren.”

Tot slot zijn ook de volgende drie Oracle Academy-programma’s onderdeel van de driejarige investering:

  • Nationale coalities in de EU-lidstaten uitnodigen om samen te werken met Oracle Academy om leraren en studenten op het gebied van computerwetenschappen te onderwijzen
  • Nieuw onderwijscurriculum aanbieden op hoger niveau, met betrekking tot opkomende technologieën
  • Volledige curriculum van Oracle Academy afstemmen met het European Qualifications Framework (EQF)

De huidige aankondiging bouwt voort op Oracles gift in 2013, die bijdroeg aan de training van 1246 Europese leraren om les te geven in computerwetenschappen. Daarnaast werden er 203 Europese onderwijsinstanties toegevoegd aan Oracle Academy.

Pin It on Pinterest

Share This