Multipharma tekent vijfjarig contract met Damovo voor transformatie naar New Way of Working

30 november 2016

Apothekersnetwerk Multipharma gaat de komende vijf jaar samenwerken met Damovo, om een New Way of Working (NWoW) te creëren voor haar 1.900 bedienden. Damovo, toonaangevend leverancier van zakelijke communicatieoplossingen en -diensten, heeft daartoe een end-to-end Cisco UC&C-/Cisco Meraki-infrastructuur uitgewerkt voor zowel het hoofdkantoor als de driehonderd apotheken en parafarmaciewinkels. Multipharma is sinds 1921 actief op de Belgische markt. Het netwerk telt inmiddels 20 iU Shops en 280 apotheken onder de naam Multipharma of De Voorzorg.

Voor de 1.900 bedienden van Multipharma vereist de digitale transformatie in de apothekersmarkt een New Way of Working. Multipharma en Damovo hebben samen het bytes-luik van het NWoW-project bestudeerd en de noden bepaald. Nu levert Damovo het gloednieuwe hoofdkantoor van Multipharma een complete Cisco UC&C-infrastructuur met integratie van videoconferencing, wifi en een callcenter. Ook de driehonderd verkooppunten van Multipharma, De Voorzorg en iU worden uitgerust met een Cisco Meraki-infrastructuur (UC&C en wifi). Tanguy Hermanns, HR Service Center Manager en Program manager NwoW bij Multipharma: “De oplossingen van Damovo ondersteunen onze groeistrategie en helpen ons marktaandeel op de Belgische apothekersmarkt te vergroten. Een andere belangrijke reden waarom we voor Damovo kozen, is omdat zij als enige aanbieder ook aandacht hadden voor advies en ondersteuning van de betrokken medewerkers op het vlak van change management.”

Multipharma wil voortdurend vernieuwen ten behoeve van een verbeterde levenskwaliteit en betere farmaceutische zorg. Hermanns: “Onze organisatie doorgaat momenteel een culturele en digitale transformatie, mede door nieuwe digitale diensten voor klanten en de nieuwe digitale HR diensten voor de medewerkers. Steeds meer consumenten zoeken via internet naar informatie over geneesmiddelen en kopen deze ook online. Multipharma komt hen tegemoet door onder andere te werken aan gebruiksvriendelijke digitale services zoals online reserveringssystemen, aankoopmodulen en e-healthoplossingen. Met deze aanpassingen en onze samenwerking met Damovo ondersteunen wij onze bedienden en gaan we de noden van onze klanten tegemoet in deze nieuwe digitale wereld.” Naast Damovo waren nog drie andere partijen in de running tijdens de NWoW-aanbesteding van het bytes-luik.

Foto (vlnr): Dirk De Boeck (Sales Director Benelux – Damovo) en Tanguy Hermanns (HR Service Center Manager en Program manager NwoW bij Multipharma)

Foto (vlnr): Dirk De Boeck (Sales Director Benelux – Damovo) en Tanguy Hermanns (HR Service Center Manager en Program manager NwoW bij Multipharma)

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This