AWS Direct Connect Bundle voor geoptimaliseerde netwerkverbindingen naar de cloud

30 november 2016

Organisaties over de gehele wereld kunnen nu veilig en optimaal verbinding maken met Amazon Web Services-omgevingen (AWS). Riverbed Technology, marktleider in applicatieperformance-infrastructuur, slaat daarvoor de handen ineen met Verizon Enterprise Solutions. De leveranciers bieden een geïntegreerde, veilige en geoptimaliseerde netwerkdienst waarmee bedrijven hun vestigingen en datacenters via een Direct Connect Bundle-oplossing met AWS kunnen verbinden.

Nu cloud steeds meer de primaire strategie voor organisaties is, zien bedrijven de noodzaak om ervoor te zorgen dat hun medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot dat netwerk, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride architecturen waarbij data en applicaties in zowel het datacenter als de cloud worden gehost, en de complexiteit in netwerkverkeer en applicatie-delivery wordt duidelijk.

Kritisch element in hybride omgevingen

Het traditionele netwerk krijgt het flink voor de kiezen. Om dat netwerk te ontlasten, verplaatsen bedrijven hun data en applicaties naar de cloud als aanvulling op betrouwbare, MPLS-gebaseerde netwerken, en om maximaal te profiteren van schaalmogelijkheden en kostenoptimalisatie. Volgens recent onderzoek van IDC is WAN-optimalisatie voor organisaties over de gehele wereld een steeds kritischer element in de realisatie van hybride-architectuuromgevingen.

Samenwerking om klanten beter te bedienen

Op het congres AWS re:Invent 2016 dat deze week in Las Vegas (VS) plaatsvindt, kondigt Riverbed Technology de samenwerking met Verizon Enterprise Solutions aan. De WAN-optimalisatieoplossing van Riverbed, SteelHead, combineert met Verizons Secure Cloud Interconnect en Virtual Network Services-oplossing en AWS Direct Connect tot een enkele, gebundelde oplossing. “Riverbed zoekt graag naar partnerschappen, zoals die met Verizon, om zo onze gezamenlijke klanten te voorzien in hoogwaardig schaalbare netwerkoplossingen”, zegt Phil Harris, Senior Vice-President en General Manager Service Provider Segment and Strategy van Riverbed. “De samenwerking met dienstenleveranciers als AWS is een natuurlijke uitbreiding hierop.”

Veilige, snelle en betrouwbare netwerktoegang

Verizons Virtual Network Services (VNS) en Secure Cloud Interconnect-oplossing biedt grootzakelijke klanten de mogelijkheid om universele, lokale netwerkapparatuur (uCPE) zodanig te configureren, dat werknemers beheerde toegang krijgen tot de cloud over een veilig en efficiënt netwerk met hoge prestaties. Binnen deze omgeving wordt Riverbeds SteelHead WAN-optimalisatieproduct als virtueel-netwerkfunctie aangeboden. Het versnelt de applicatieprestaties in de cloud en daarbij houdt het rekening met zowel bandbreedte als latency-kwesties, zodat de ervaring en productiviteit van de eindgebruiker beter worden. “Met deze dienst houden organisaties grip op de wendbaarheid, prestaties, kosten en security van hun omgevingen die veranderen onder invloed van mobile-to-cloud applicaties en het Internet of Things”, stelt Shawn Hakl, vicepresident voor Netwerken en Innovatie van Verizon.

Pin It on Pinterest

Share This