IGEL introduceert vernieuwde Universal Desktop Converter: UDC3

29 november 2016

IGEL Technology lanceert zijn derde generatie Universal Desktop Converter (UDC3), voorzien van het besturingssysteem IGEL Linux 10. IGEL’s UDC3 biedt bedrijven van elke omvang een voordelig alternatief voor de traditionele desktophardware. Met deze converter kunnen zij hun kosten voor de vervanging van desktops drastisch beperken en hoeven ze niet meer te investeren in nieuwe hardware ter ondersteuning van hun gevirtualiseerde infrastructuren. Het omzetten van PC’s, laptops en thin clients van andere fabrikanten naar thin clients gebaseerd op IGEL Linux 10 stelt IT-organisaties tevens in staat al hun endpointdevices vanuit een centrale console veilig te beheren.

Lagere kosten

”Onze Universal Desktop Converter is bij uitstek geschikt voor bedrijven die hun operationele kosten willen verlagen,” zegt Hans Vogel, Sales Director van IGEL Nederland. “De UDC3 is uitgerust met IGEL Linux 10, een besturingssysteem dat klanten toegang geeft tot de modernste computingfaciliteiten en hun tegelijkertijd de prestaties en kracht biedt die zij nodig hebben om de productiviteit van hun werknemers versneld te doen groeien. Daarnaast beschikt het over de juiste beveiligings- en controlevoorzieningen die hun IT-afdeling nodig heeft voor vereenvoudigd endpointbeheer.”

Opzienbarende prestaties

Het eerder deze maand gelanceerde IGEL Linux 10 maakt gebruik van de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), die het aantal doelplatforms van de UDC3 uitbreidt tot de nieuwste devices van eindgebruikers, waaronder vele laptops, PC’s, thin clients en USB-sticks. Daarbovenop kan deze meest recente versie van het besturingssysteem met haar 64-bit OS-compatibiliteit meer dan 4 GB RAM adresseren in devices van de nieuwe generatie.

igel

IGEL Linux 10, dat beschikt over een gemoderniseerde en aanpasbare gebruikersinterface, faciliteert de hardwareversnelde decodering van multimediacontent en -protocollen in devices met ondersteunde chipsets. Dit resulteert in opzienbarende eindgebruikersprestaties wanneer gebruikgemaakt wordt van populaire communicatieprotocollen als Citrix HDX, VMware Blast en Microsoft RDP. Daarnaast profiteren gebruikers van IGEL Linux 10 van betrouwbare en beheerde beveiligings- en onderhoudssupport, dankzij de toezegging van IGEL om regelmatig en frequent firmware-updates uit te brengen.

Betaalbare desktopconversie

IGEL’s UDC3 kan ook als besturingssysteem worden geïnstalleerd op thin clients, PC’s en laptops van andere fabrikanten. De installatie converteert deze devices voor eindgebruikers in IGEL-thin clients draaiend op IGEL Linux 10. De devices moeten wel voldoen aan minimumeisen als een op x86 gebaseerde processor, 2 GB RAM-geheugen en 2 GB opslagruimte.

De UDC3 is een betaalbare, krachtige, universeel inzetbare beheerde thin client, die gebruikers een veilige en betrouwbare toegang biedt tot clouddiensten, servergebaseerde computing (SBC)-applicaties en gevirtualiseerde desktopinfrastructuren (VDI’s) op hun bestaanbare hardware.

Geavanceerde beveiliging

IGEL’s UDC3 ondersteunt een breed scala aan beveiligingsstandaarden en -protocollen. IGEL Linux 10 bevordert niet alleen de veilige overdracht van gegevens, zowel binnen als buiten bedrijfsnetwerken, maar helpt bedrijven ook zich te beschermen tegen dataverlies en malwareaanvallen met behulp van tools als DriveLock: een oplossing voor de beveiliging van endpoints die ervoor zorgt dat USB-devices die zijn aangesloten op IGEL-thin clients zijn goedgekeurd voor gebruik. Verder ondersteunen alle thin en zero client-oplossingen van IGEL twee-factor-authenticatie door middel van geïntegreerde of externe smartcardlezers en beveiligingstokens, die nauw met elkaar samenwerken om te garanderen dat de veiligheid niet in gevaar gebracht wordt door cybercriminelen.

Vereenvoudigd endpointbeheer

Met IGEL’s Universal Management Suite (UMS), een toonaangevend platform voor apparaatbeheer dat standaard wordt meegeleverd met de UDC3-software, kunnen IT-organisaties alle endpointdevices die draaien op IGEL Linux 10 op afstand beheren.

De UMS is snel en eenvoudig te implementeren binnen een bestaande netwerkinfrastructuur. Het platform reduceert de kosten, tijd en moeite verbonden aan endpointbeheer op afstand en biedt tegelijkertijd maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien kunnen UMS-klanten extra IGEL-licentieopties voor werkplekbeheer bestellen en installeren, zoals een Shared WorkPlace (SWP)-optie die gebruikersafhankelijke configuraties van gedeelde werkstations ondersteunt. De UMS kan gratis worden gedownload via www.myigel.com.

Pin It on Pinterest

Share This