Joke Vrancken is dé Excelkampioen van België

21 november 2016

Vrijdag 18 november 2016 gaat voor Joke de boeken in als een heel speciale datum,  zij mag zich namelijk Excelkampioen van België noemen. Tijdens de finale van het Belgisch Excelkampioenschap van Microsoft, waarvan de winnaar werd bekendgemaakt door Steven Stokmans, COO bij Microsoft Belux, versloeg zij haar vier medefinalisten in de strijd om de titel. Joke mag zich nu klaar gaan maken voor de grote wereldfinale Excel in februari 2017. De winnaar hiervan mag zich niet alleen dé wereldkampioen Excel noemen, maar wint ook een reis naar Seattle om Microsoft van input te voorzien voor de nieuwste versie van Office Excel.

Het Executive Briefing Center (EBC) van Microsoft in Brussel kleurde vandaag wit en groen: de herkenbare kleuren van Excel. Onder het genot van verschillende Excelcocktails en -hapjes streden Nicolaas Vlieghe, Dave Maenen, Martijn Huysmans, Joke Vrancken, en Arnaud Decoux (zie foto) om de titel van Belgisch Excelkampioen. Journalisten, supporters en Excelfans waren getuigen van de strijd die, net zoals de voorgaande rondes, uit drie onderdelen bestond: Gegevensaflossingskoers, Grafiekgymnastiek en Formuleworstelen. Uiteindelijk besloot de jury dat Joke de titel in ontvangst mocht nemen. In totaal organiseren 22 landen hun nationale finale, waaronder China, Canada, Brazilië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal.

De Belgische finale was een nek-aan-nek race. De jury heeft zich voor de beslissing gebaseerd op de accuraatheid en structuur van de data en correctheid van de formules. Daarnaast speelde ook de visualisatie een belangrijke rol voor de eindscore.

Joke Vrancken, 31 jaar en woonachtig te Heusden, werkt als Data Visualisation Specialist bij marktonderzoeksbureau Ipsos. “Ik heb deelgenomen aan het Belgisch Excelkampioenschap uit nieuwsgierigheid en om te testen hoe ver ik zou geraken. Ik gebruik Excel dagelijks in mijn professionele leven maar ook op persoonlijk vlak gebruik ik Excel om planningen op te maken.”

Els Overbergh, verantwoordelijk voor Office 365 en andere productiviteitstoepassingen bij Microsoft BeLux: “Iedereen kent Excel en bijna iedereen gebruikt het spreadsheetprogramma, zowel op het werk als privé. Daarom vinden we het zo belangrijk dat gebruikers inspraak hebben in nieuwe versies van dit programma. We zijn dan ook heel benieuwd wat Joke en de andere kampioenen als input hebben om de nieuwe versie van Excel de beste versie ooit te maken. Het Excelkampioenschap was voor Microsoft een enorm boeiend traject en het is geweldig om te zien dat iedereen Excel, door zijn constante updates, op zijn eigen manier en voor eigen doelstellingen kan gebruiken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This