Damovo ondersteunt Europese groeistrategie met acquisitie van Netfarmers

17 november 2016

Damovo neemt het Duitse bedrijf Netfarmers over. Netfarmers is gespecialiseerd in Unified Communications (UC), beveiliging en networking. Het bedrijf heeft uitgebreide expertise opgebouwd in Cisco-technologie en versterkt daarmee de mogelijkheden van Damovo om end-to-end Cisco-oplossingen en -architecturen te leveren.

Deze overname is de volgende stap in de ‘buy and build’-strategie van Damovo, dat zijn omzet de komende drie tot vijf jaar wil laten groeien naar 200 miljoen euro. Het bedrijf heeft de ambitie om een van de grootste onafhankelijke UC-leverancier van Europa te worden. Netfarmers, opgericht in 2005, is met name actief in de Duitssprekende landen en werkt voor tal van grote klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Na deze acquisitie beschikt Damovo over zestien internationale vestigingen en bedient meer dan 120 landen op zes continenten. Damovo werkt voor een groeiend klantenbestand van meer dan tweeduizend bedrijven, waaronder tal van grote Europese bedrijven en enkele Fortune Global 500-bedrijven. Verder heeft Damovo strategische partnerships met toonaangevende technologieleveranciers, waaronder Cisco, Avaya, Microsoft and Mitel.

Glen Williams, CEO van Damovo: “Deze overname is de volgende belangrijke stap in onze strategische groeiplannen. Netfarmers zorgt voor uitgebreide kennis, expertise en skills op het gebied van Cisco-Unified Communications, data-networking en security – deze zijn vandaag de dag onmisbaar wanneer we kijken naar de toenemende complexiteit van klantnetwerken en -infrastructuren. Klanten verwachten topklasse oplossingen voor al hun communicatiebehoeften. Deze overname zorgt ervoor dat we daarop kunnen inspelen met het beste team met zeer ervaren Cisco-specialisten.”

Carl Muehlner, managing director van Damovo voor de Duitssprekende regio: “Naast onze sterke organische groei helpt deze acquisitie ons in het bieden van een breder portfolio van hoogwaardige technische diensten in het huidige digitale tijdperk. Netfarmers zorgt voor uitzonderlijk hoogwaardige expertise en ervaring en biedt tevens krachtige software-ontwikkelmogelijkheden. Dat laatste is een groot voordeel voor onze klanten, wanneer zij oplossingen willen integreren. De acquisitie zorgt verder nog voor vijftig extra Cisco-certificeringen, wat ons opnieuw versterkt in onze snelgroeiende Cisco-activiteiten. ”

Edgar Reinke, managing director van Netfarmers: “Wij hebben regelmatig samengewerkt met Damovo en opgemerkt dat onze consultatieve aanpak op het gebied van technologieoplossingen door Damovo werd gewaardeerd. Het integreren van Netfarmers in Damovo is al enige tijd ons strategische doel om meer operationele efficiency te creëren die ten goede komt aan onze gezamenlijke klanten. Dit is een uitstekende mogelijkheid om onze ideeën en ons enthousiasme in een groter team te laten gelden en te werken voor een internationale klantengroep die zoekt naar betere prestaties door de inzet van technologie.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This