Xirrus introduceert XA4 Wi-Fi-oplossing met ultrahoge density

16 november 2016

Xirrus, de leverancier van geavanceerde, vanuit de cloud beheerde Wi-Fi-netwerken, introduceert de XA4. Dit is de eerste draadloze oplossing op de markt die vier 802.11ac Wave 2-radio’s integreert met externe antennes. Dit optimaliseert de draadloze dekking en prestaties in grote locaties en open ruimtes. In tegenstelling tot andere oplossingen die slechts ondersteuning bieden voor 500 verbindingen, kan de XA4 duizend gelijktijdige verbindingen beheren. De Xirrus XA4 biedt optimaal aanpasbare Wi-Fi connectiviteit met een hoge dichtheid. Dit zorgt voor een superieure gebruikservaring in locaties zoals congrescentra, stadions, transportcentrales en magazijnen. Xirrus’ high density access points reduceren de hoeveelheid benodigde apparatuur met minimaal 75% en verlagen de totale eigendomskosten tot 50% ten opzichte van concurrerende oplossingen.

xirrus“Bezoekers verwachten overal binnen ons congrescentrum snelle en betrouwbare draadloze connectiviteit. Voor ons is een oplossing die in deze behoefte voorziet voor bezoekers, klanten en personeelsleden uitgegroeid tot een zakelijke vereiste”, zegt David McGaughey, IT directeur bij City of Lubbock. “Sinds we ons Xirrus Wi-Fi-netwerk hebben ingericht, ontvangen we aan de lopende band complimenten over de stabiliteit, reikwijdte en verbindingssnelheden binnen ons congrescentrum. Dit is een erkenning voor het voortdurende streven van Xirrus om hoogwaardige draadloze oplossingen af te leveren.”

Exploitanten van grote locaties moeten ondersteuning bieden aan honderden, duizenden of tienduizenden bezoekers die verwachten gelijktijdig via Wi-Fi een snelle en probleemloze verbinding te kunnen maken. Dit vraagt om een netwerkoplossing die is ontwikkeld met het oog op het beheer van massale vraag naar draadloze capaciteit en de dynamische gebruikspieken die daarmee gepaard gaan. Met betrouwbare en krachtig presterende Wi-Fi kunnen locatie-exploitanten nieuwe en aantrekkelijke mobiele ervaringen bieden die hen van andere vergadercentra en entertainmentlocaties onderscheiden. De Xirrus XA4 Wave 2 is de enige oplossing die ondersteuning biedt voor de hoge dichtheid aan apparaten en bandbreedte die nodig is voor betrouwbare connectie in veeleisende omgevingen. De externe antennes bieden bovendien de flexibiliteit om de dekking te optimailiseren en snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. IT-afdelingen kunnen met de antennes Wi-Fi capaciteit richten op locaties met intensief dataverkeer, waar en wanneer dat nodig is.

Belangrijke functies en voordelen van de Xirrus XA4 zijn onder meer:

  • Ultrahoge dichtheid – De access point met vier radio’s biedt ondersteuning voor 1.000 gelijktijdige draadloze verbindingen. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van de benodigde apparatuur, onderhoudsinspanning en installatiekosten.
  • Dekking op maat – Externe antennes bieden de flexibiliteit die nodig is voor het optimaliseren van de radiofrequentie en het spectrumgebruik in gebieden met een hoog aantal mobiele clients.
  • Een superieure draadloze ervaring – De XA4 biedt ondersteuning voor de volledige draadloze specificatie 802.11ac Wave 2, overdrachtssnelheden tot 3,47 Gbps per radio (sneller dan elke andere oplossing) en in totaal 16 multi-user MIMO (MU-MIMO)-streams per access poinEen aanpasbare architectuur – De softwaregedefinieerde oplossing biedt exploitanten van locaties de mogelijkheid om hun omgeving uit te breiden en hun access points aan te passen aan nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van Wi-Fi clients. Alle vier radio’s van de XA4 kunnen op de maximale 802.11ac Wave 2-snelheden werken en bieden daarmee vier keer snellere verbindingen dan traditionele access points.
  • Flexibel beheer – Het Xirrus Management System (XMS) biedt de mogelijkheid om het draadloze netwerk in te richten vanuit de cloud of op locatie zonder fysieke activatie, aangevuld met geïntegreerd toegangsbeheer met EasyPass en krachtige analysefunctionaliteit voor een optimaal gebruik van het Wi-Fi-netwerk.

“De producten van Xirrus voor het hogere segment omvatten Wi-Fi-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld om ondersteuning te bieden aan een hoge density van apparaten in grote locaties. Deze oplossingen hebben zich in de praktijk bewezen in omgevingen met de hoogste dichtheid aan mobiele apparaten ter wereld. Ze bieden ondersteuning voor tienduizenden gelijktijdige gebruikers”, aldus Bruce Miller, vice president Product Marketing. “De nieuwe XA4 vult ons productaanbod aan met een flexibele optie voor het aanbieden van draadloze verbindingen in dit soort scenario’s. Klanten kunnen tot wel vier traditionele access points vervangen door één XA4. Daarmee kunnen ze forse kostenbesparingen realiseren, zowel wat aanloopkosten als operationele kosten betreft.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This