OpenAI gaat experimenten met AI uitvoeren op Microsoft’s Azure cloud

16 november 2016

Microsoft gaat een partnership aan met OpenAI, de onderzoeksgroep van Elon Musk die zich richt op kunstmatige intelligentie (AI). OpenAI gaat de Azure cloud van Microsoft inzetten voor het uitvoeren van experimenten.

Dit kondigt OpenAI aan in een blogpost. De organisatie is onder andere lovend door de hardwareconfiguraties van Azure die specifiek zijn geoptimaliseerd voor deep learning. Het gaat om K80 GPU’s met InfiniBand interconnects. Daarnaast stelt OpenAI verheugd te zijn door de aankondiging van Microsoft om Pascal GPU’s toe te voegen aan de Azure cloud.

Experimenten

OpenAI wil de komende tijd duizenden tot tienduizenden van deze K80 GPU’s gaan inzetten om experimenten uit te voeren. Daarnaast wil het bedrijf de GPU’s gebruiken om de schaal van de modellen die het traint te kunnen vergroten.

Alle resultaten die het partnership oplevert wil het bedrijf delen met de community. Niet alleen publiceert het bedrijf alle onderzoeksresultaten, ook wil het bedrijf open source software beschikbaar stellen die het eenvoudiger maakt grootschalige AI workloads in de cloud te draaien. Daarnaast gaat OpenAI Microsoft voorzien van feedback, wat Microsoft moet helpen Azure mogelijkheden verder uit te breiden om de ontwikkeling van AI bij te kunnen benen.

Pin It on Pinterest

Share This