Kaseya AuthAnvil beschermt Microsoft Office 365-klanten

16 november 2016

Kaseya, leverancier van IT-beheeroplossingen voor Managed Service Providers (MSP’s) en de kmo, introduceert de nieuwste versie van Kaseya AuthAnvil on-demand: een nieuw niveau van beveiliging in één Identity en Access Management-oplossing (IAM). De nieuwe technologie biedt eenvoudige single sign-on (SSO), multifactor authentication (MFA) en geautomatiseerd beheer van gebruikersaccounts voor Microsoft Office 365.

Bedrijven wereldwijd omarmen cloudmigratie. In 2016 nam het aantal commerciële abonnementen op Microsoft Office 365 met veertig procent toe, resulterend in 85 miljoen abonnees. De miljoenen zakelijke gebruikers van Microsoft Office 365 hebben nu toegang tot Kaseya AuthAnvil’s gepatenteerde wachtwoordmanagement-, MFA- en SSO-functies. Daardoor zijn zowel werknemers- als klantomgevingen beter beveiligd in de cloud.

Met SSO-ondersteuning voor Office 365 wordt een van de populairste bedrijfsapplicaties toegevoegd aan Kaseya’s groeiende, door AuthAnvil ondersteunde lijst van applicaties. Dankzij SSO hoeven eindgebruikers niet langer verschillende wachtwoorden, accounts en logininformatie te onthouden. En dat bespaart tijd: eindgebruikers loggen eenmalig veilig in, waarna ze automatisch toegang krijgen tot andere applicaties en resources op het netwerk. MFA voorziet Kaseya AuthAnvil van een extra, gebruiksvriendelijke beveiligingslaag om bedrijven te beschermen tegen veelvoorkomende wachtwoordlekken op populaire diensten en websites, zoals LinkedIn, Dropbox en Yahoo. Kaseya’s MFA ondersteunt populaire devices die draaien op Apple iOS, Android en Windows 10, of op het nieuwe U2F-protocol. Daarnaast voldoet de applicatie aan de nieuwste NIST 800-60-eisen voor mobiele MFA-, HIPAA-, FFIEC- en PCI-standaarden.

Door het beheer van Office 365-gebruikersaccounts te automatiseren als onderdeel van het authenticatieproces, gaat Kaseya AuthAnvil verder dan alleen beveiliging, naleving van de regels en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer de bestaande Active Directory van het bedrijf direct met andere user directories wordt verbonden, automatiseert AuthAnvil zowel het beheer van Office 365-gebruikersaccounts als rechtentoekenning. Daardoor zijn IT-beheerders minder tijd kwijt aan het creëren van gebruikersaccounts en het toekennen van gangbare diensten en rechten, zoals SharePoint, OneDrive en e-mail.

Ook introduceert Kaseya als eerste intelligentie voor op risico’s gebaseerde netwerk- en applicatie-authenticatieprocessen. Hierdoor kunnen beheerders op eenvoudige wijze nauwkeurig controleren of gebruikers, netwerken en applicaties zich wel aan de regels houden. Dankzij een overzichtelijke policy-interface zijn beheerders in staat snel en makkelijk authenticatieregels te creëren met een op risico’s gebaseerde aanpak. Toegang is te beheren via gebruikersgegevens, geolocatie, tijd, type netwerk of individueel applicatiegebruik.

“De groei van de cloud bevindt zich momenteel in een dynamische fase en Microsoft Office 365 is op dit gebied een van de belangrijkste aanjagers. Toch blijft beveiliging voor organisaties een van de grootste uitdagingen, want zakelijke data bevindt zich steeds vaker buiten de IT-firewall. Kaseya’s nieuwste versie van AuthAnvil focust zich op twee grote bedreigingen voor hybride cloudomgevingen: endpoint-beveiliging en netwerktoegang”, zegt Mike Puglia, Chief Product Officer van Kaseya. “Met Kaseya AuthAnvil zorgen onze verschillende beveiligingslagen ervoor dat de toegang wordt beperkt tot alleen geautoriseerde gebruikers. Zo hoeven IT-managers zich niet druk te maken om de beveiliging van hun bedrijfsinformatie.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This