Zyxel introduceert RGS PoE switches voor buitengebruik

15 november 2016

Zyxel Communications, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, introduceert de nieuwe 5/12-poorts Gigabit Unmanaged/Managed Fanless PoE Switches (RGS series). Met de introductie van de Zyxel RGS series breidt Zyxel zijn portfolio van netwerkproducten uit voor de zakelijke markt. Deze krachtige en veilige switches zijn geschikt voor buitengebruik en kunnen tegen alle weersomstandigheden zodat het netwerk altijd beschikbaar is.

De nieuwe RGS series zijn op maat gemaakt voor outdoor kasten die worden gebruikt voor IP-gebaseerde video surveillance of in barre omstandigheden zoals hete, stoffige, bevroren, elektromagnetische of bewegende omgevingen. De RGS series functioneren in verschillende weersomstandigheden en temperaturen (-40°C tot 75°C). De switches zijn IP30 en EMC gecertificeerd. Het ventilatorloze ontwerp zorgt voor een goed gebalanceerde temperatuur in een beschermende omgeving. De RGS series bieden verschillende montage opties wat klanten keuzevrijheid geeft waar ze de switches willen plaatsen, bijvoorbeeld aan een muur of in Din-rail kasten.

24/7 ononderbroken connectiviteit

De Zyxel RGS series zijn robuust ontworpen en sterk beveiligd waardoor ze altijd beschikbaar blijven voor taken zoals IP-surveillance. De RGS series zijn voorzien van dubbele stroomvoorziening zodat de stabiliteit van het netwerk wordt gegarandeerd. Indien een stroomvoorziening uitvalt, dan schakelen de RGS series over op andere stroomvoorziening. De Zyxel RGS200-12P switch bevat een redundante ring en beschikt over snelle zelfhersteltechnologie. Dit betekent dat bij het ontstaan van een netwerkfout de Zyxel RGS200-12P in minder dan 20 milliseconden opstart en het weer doet. Hierdoor beschikken organisaties over een uitermate betrouwbaar outdoor netwerk.

zyxel

Doe meer met minder

In grote gebieden en straten waar IP-surveillance camera’s worden uitgerold kunnen kosten, die worden berekend voor het data- en elektriciteitsgebruik, hoog oplopen. Dankzij de glasvezel uplink support zijn de Zyxel RGS series in staat het netwerk met lange afstand nodes te verlengen tot wel 40 kilometer. Hierdoor wordt aanzienlijk bespaart op kosten voor datagebruik. Er kan verder ook aan bekabeling worden bespaard, omdat de Zyxel RGS series PoE support biedt. Het gaat hierbij om PoE+ en hoge PoE voeding tot 120W of 240W die de PoE devices eenvoudig en permanent van elektriciteit voorzien. Extra kabels zijn dan niet meer nodig wat in de kosten scheelt. “Als networking bondgenoot voor alle branches bouwt Zyxel krachtige netwerken die organisaties ondersteunt in hun business en strategie”, aldus Peter Bos, channel director bij Zyxel Benelux. “De robuuste Zyxel RGS Series bestaat uit professionele producten voor industriële omgevingen met een combinatie van Managed/Unmanaged functionaliteiten. Zo is Zyxel RGS Series geschikt voor bijvoorbeeld professionele security systemen zoals IP-gebaseerde surveillance camera’s in steden. Of voor multi-site fabrieksomgevingen met hoge en lage temperaturen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This