Red Hat verbetert netwerk- en storage-prestaties met nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux 7

10 november 2016

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.3, de nieuwste versie van dit toonaangevende enterprise Linux-platform. Deze update voor Red Hats Linux-besturingssysteem bevat nieuwe functies, betere beveiliging en betrouwbaarheid. Versie 7.3 introduceert ook nieuwe mogelijkheden rond Linux-containers en het Internet of Things (IoT).

Prestaties

RedHatlDe netwerkeisen van een moderne organisatie kunnen aanzienlijk zijn door zaken als videoconferencing-technologie, Voice over IP (VoIP), en allerlei web gebaseerde applicaties en diensten. Red Hat Enterprise Linux 7.3 komt tegemoet aan de behoefte aan betere netwerken door lichtgewicht tunnels toe te voegen, waarmee guest instances van Red Hat Enterprise Linux 7.3 veiliger, efficiënter, schaalbaarder en flexibeler ingezet kunnen worden. Bovendien worden de prestaties voor zowel de 40 als 100 Gb netwerkinterfaces verbeterd, door aanpassingen aan de bulk pakket memory allocator.

Ondertussen hebben ook applicaties met veel transacties, zoals databases, event processing, en virtuele machines een verbeterde input-output (IO) en lagere latencies nodig om ondernemingen te helpen. Nieuwe hardware-technologieën, zoals non-volatile memory adresseert deze problemen, en Red Hat Enterprise Linux 7.3 breidt bovendien de ondersteuning uit voor high-speed, low-latency non-volatile memory devices. Bovendien vergemakkelijkt Red Hat Enterprise Linux 7.3 het beheer van prestatiegevoelige Parallel NFS (pNFS) clusters door de ondersteuning van het Block SCSI layout-formaat en het Flex Files layout-formaat.

Beveiliging en Identity Management

IT-beveiliging kan niet statisch blijven in een landschap met steeds veranderende bedreigingen. En een veiliger datacenter begint met innovatie op besturingssysteemniveau. Red Hat Enterprise Linux 7.3 helpt bij deze revolutie in IT-beveiliging door een aantal nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties te introduceren, dat een veiliger platform oplevert voor bedrijfskritische implementaties en andere essentiële workloads.

De vernieuwingen zijn onder andere:

  • Updates voor SELinux, een mechanisme voor het handhaven van granulaire, system-level access control policies, voor het sneller creëren van van policies, met een verbeterd gebruiksgemak.
  • Red Hat Enterprise Linux 7.3 biedt nu een consistent compliance-controlemechanisme voor zowel container-workloads als traditionele non-container workloads, voor een betere efficiëntie. Dit is gerealiseerd door verbeteringen aan OpenSCAP, een opensource-implementatie van het Security Content Automation Protocol (SCAP), dat een gestandaardiseerd compliance-controle-oplossing biedt voor enterprise Linux-infrastructuren. Het configureren van op SCAP gebaseerde policies met de OpenSCAP Workbench grafische gebruikersinterface is nu ook gemakkelijker.
  • Verbeteringen aan de Identity Management-oplossing van Red Hat, biedt betere prestaties voor grote installaties, ondersteuning voor smart card-verificatie met Active Directory, en ondersteuning voor configureerbare authenticatieniveaus voor individuele hosts en diensten.

Betrouwbaarheid

Red Hat Enterprise Linux 7.3 blijft een stevige, stabiele basis bieden voor enterprise-omgevingen en workloads. Klanten kunnen nu een volledig geïntegreerde, multi-site disaster recovery-oplossing implementeren, zonder te hoeven vertrouwen op maatwerk of oplossingen van derden. Dit resulteert in potentieel lagere kosten en een snellere implementatie. Specifieke verbeteringen ter ondersteuning hiervan zijn:

  • De mogelijkheid om pacemaker te configureren om multi-site en stretch clusters te beheren over verschillende geografische locaties voor disaster recovery en schaalbaarheid.
  • De mogelijkheid om notificaties beter te configureren en te triggeren, wanneer de status van een beheerd cluster verandert door de introductie van verbeterde pacemaker-alerts.

Linux-containers

Linux-containers bieden een overtuigend mechanisme om organisaties te helpen op te schalen naar nieuwe niveaus van operationele efficiëntie. Zij bieden een innovatief packaging- en beheerformaat, dat applicatieontwikkeling kan versnellen en voor meer flexibiliteit zorgt bij het beheer van levenscycli, gebaseerd op de applicatie. De gecombineerde kenmerken van de containers verhogen zowel de portability als de infrastructurele flexibiliteit, en stelt organisaties in staat om de rol van ontwikkelaars en IT-beheerders duidelijker af te bakenen. Red Hat Enterprise Linux 7.3 verbetert verder de ondersteuning voor Linux-containers door tal van incrementele verbeteringen, als aanvulling op de verbeterde management-tools (Atomic CLI/Cockpit) en een bijgewerkte container runtime (docker engine). Het bevat als een Technology Preview ook een nieuwe container signing-mogelijkheid.

IoT

Industriële IoT-implementaties bestaan uit enorme verbonden netwerken van ‘slimme’ edge-devices, die gecentraliseerde datacenters in realtime voeden met informatie, wat een betere operationele efficiëntie en lagere operationele kosten oplevert. Deze implementaties moeten ondersteund worden door een enterprise besturingssysteem. Red Hat Enterprise Linux 7.3 biedt een krachtig platform om op enterprise-schaal IoT te draaien, en introduceert twee belangrijke kenmerken:

  • Ondersteuning voor communicatieapparaten met Bluetooth LE (Low Energy), een uitbreiding van de bluetooth-standaard. Bluetooth LE is speciaal ontworpen voor energiezuinige apparaten zoals IoT-sensoren.
  • Kernel-ondersteuning voor het Controller Area Network bus (CANbus) protocol. CANbus is een controller area network, dat wordt gebruikt in auto’s en high-end industriële controllers.

Red Hat Enterprise Linux-varianten

De lancering betekent ook updates voor een aantal Red Hat Enterprise Linux-varianten. Deze Red Hat Enterprise Linux 7.3-varianten beantwoorden aan heel specifieke enterprise architectuurbehoeften, van het aandrijven van enorme container-implementaties tot het leveren van open innovatie op nieuwe serverarchitecturen. Deze varianten omvatten:

  • Red Hat Enterprise Linux Atomic Host, een besturingssysteem met een minimale footprint, geoptimaliseerd om Linux-containers te draaien. Het draaien van applicaties in containers bovenop Red Hat Enterprise Linux Atomic Host biedt portabiliteit van de applicatie over een hybride cloud. Als een Technology Preview is verder nieuw in Red Hat Enterprise Linux Atomic Host 7.3 de mogelijkheid voor gebruikers om extra RPM’s toe te voegen. Dit biedt extra flexibiliteit, die vaak vereist is door bepaalde omgevingen.
  • Red Hat Enterprise Linux voor SAP-applicaties, een variant geoptimaliseerd om SAP-omgevingen te draaien, wordt nu ondersteund op IBM z Systems en IBM Power, big endian.
  • Red Hat Enterprise Linux Server voor ARM 7.3 Development Preview, Red Hat’s besturingssysteem, ontworpen voor 64-bit ARM-gebaseerde systemen, is bijgewerkt met:

o  Single-host-virtualisatie op basis van KVM, een van de belangrijkste open source virtualisatietechnologieën.

o  Red Hat Ceph Storage voor prototyping en het implementeren van scale-out, software-defined opslag voor object, block en file.

o  De eerste ondersteuning voor de Red Hat Developer Toolset, die C en C++ ontwikkelaars voorziet van de laatste stabiele open source tools, waarmee ze applicaties voor 64-bit ARM-platformen kunnen maken, diagnosticeren en debuggen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This