Login VSI introduceert nieuwe versie van Login PI met verbeterde centrale prestatiebewaking

10 november 2016

Login VSI maakt de beschikbaarheid bekend van een nieuwe versie van zijn oplossing Login PI. Deze bevat nieuwe netwerkfuncties, beheermogelijkheden, user interface-componenten en waarschuwingsfuncties die voor verbeteringen zorgen van de centrale prestatiebewaking voor Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en server based computing (SBC).

Met Login PI kunnen systeembeheerders de eindgebruikerservaring bewaken zonder negatieve invloed op de productiviteit, prestatieproblemen vroegtijdig signaleren voordat het de activiteiten van eindgebruikers verstoort, en het signaleren van trends en het in kaart brengen van de uptime op basis van historische data. Login PI maakt samen met Login VSI en Login AM deel uit van het workspace management-aanbod van Login VSI. De combinatie van deze drie producten resulteert in een uitgebreide oplossing voor het beheer van de complete VDI-omgeving van organisaties. Login PI biedt inzichten in de prestaties door het simuleren van gebruikers en taken. Een virtuele gebruiker meldt zich hierbij aan, start veel gebruikte applicaties en legt vast hoe lang het uitvoeren van taken in beslag neemt. Het systeem controleert vervolgens of er sprake is van belangrijke hiaten tussen het starten en uitvoeren van taken en kan op basis daarvan waarschuwingen genereren.

“Login PI is een waarschuwingssysteem voor ICT-afdelingen. Dit proactieve beheer van de VDI-omgeving draagt bij aan een reductie van het aantal en de duur van storingen. Login PI is een essentiële tool die de prestaties vanuit het perspectief van de eindgebruiker in kaart brengt en de ICT-afdeling helpt om problemen snel te verhelpen voordat mensen de helpdesk beginnen te bellen”, zegt Eric-Jan Van Leeuwen, de CEO van Login VSI. “We luisteren naar de feedback van onze klanten en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze producten en diensten te verbeteren. Deze nieuwe versie van Login PI stroomlijnt het beheer van VDI-omgevingen en zorgt voor een drastische afname van het aantal incidenten als gevolg van wijzigingen.”

Belangrijke nieuwe functies van Login PI zijn onder meer:

Geautomatiseerde e-mailwaarschuwingen – Alle waarschuwingen en notificaties worden nu automatisch verzonden naar een vooraf ingesteld e-mailadres. Organisaties kunnen deze functie gebruiken om e-mailwaarschuwingen van Login PI naar de ticketing-software van hun helpdesk te verzenden, die daarop automatisch een trouble ticket kan genereren.

Vereenvoudigde netwerkspecificaties – Voor Login PI hoeft nu nog slechts één poort te zijn geopend voor alle communicatie. De oplossing kan worden ingezet voor vrijwel elk gangbaar netwerkscenario, met inbegrip van hosted en DaaS-omgevingen, zonder dat klanten meerdere poorten in hun zakelijke firewall open hoeven te zetten.

Dashboard-preview – Een nieuw interactief dashboard toont informatie over de status van de VDI-omgeving, compleet met grafieken die in real time worden bijgewerkt.

Application Program Interface – De taken die vanuit de beheerconsole in Login PI worden uitgevoerd kunnen nu op basis van programmeren worden uitgevoerd door het aanroepen van de API’s van Login VSI. Deze functie kan worden gebruikt voor het automatiseren van het aanmaken, pauzeren of starten van taken op basis van door de klant geschreven scripts of door het doorzoeken van een lijst met resultaten of waarschuwingen in de database van Login PI.

Verbeteringen van Launcher en de stabiliteit van taken – De Login PI Launcher biedt verbeterde functionaliteit voor het bewaken van nieuwe taken die zijn gestart. Alle taken die zijn mislukt of waarvoor een time-out is opgetreden, worden automatisch verwijderd. De Login PI Launcher controleert daarnaast de beschikbaarheid van bronnen om te voorkomen dat hij teveel taken uitvoert. Via het nieuwe tabblad ‘Launcher Overview’ in de beheerconsole kunnen beheerders launchers goedkeuren voordat ze worden geactiveerd en het installatieprogramma van de launcher downloaden.

Ondersteuning voor muisklikken – Gebruikers kunnen nu op het scherm klikken tijdens het creëren van workloads op maat voor hun applicaties.

Meer informatie over de nieuwe versie van Login PI is te vinden in een post op het weblog van Login VSI – Login PI: A lean and mean monitoring machine.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This