API laat SDN-architecturen van verschillende netwerk service providers samenwerken

10 november 2016

AT&T en Colt Technology Services versnellen de adoptie van software-defined networking (SDN) met een succesvol geteste standaard applicatie programming interface (API) infrastructuur. Deze laat SDN-architecturen van verschillende netwerk service providers met elkaar samenwerken.

Tijdens de test tussen de twee netwerken in de V.S. en Europa richtte AT&T netwerkdiensten in tussen de oostkust van de V.S. en verschillende locaties in Europa. Er was sprake van SDN-tot-SDN controle via een API-to-API interface tussen verschillende SDN-infrastructuren. De proef toont aan dat SDN-beheerde diensten binnen enkele minuten opgezet kunnen worden en over verschillende netwerken kunnen lopen. Ze kunnen ook praktisch real time beheerd en aangepast worden. Zo komt een template tot stand waarmee dienstverleners nieuwe diensten binnen enkele minuten over elkaars netwerk kunnen inzetten.

Zakelijke klanten zullen profiteren van on-demand, flexibele, schaalbare netwerkdiensten. Ze kunnen namelijk voordeel halen uit nieuwe technologieën via open, gestandaardiseerde en software-gebaseerde netwerkdiensten.

De test toont aan dat gebruikers ports konden reserveren, een point-to-point Ethernet service konden bestellen, de bandbreedte naar wens op- of af konden schalen, en de dienst bijna real-time konden stopzetten.

Het API-proces integreert AT&T’s en Colt’s on-demand netwerkmogelijkheden. De bedrijven verwachten dat deze mogelijkheden zullen leiden tot meer samenwerking en standaardisatie binnen de sector. Ze zijn ook van plan om de netwerk-naar-netwerk interface en open API-code te delen met normalisatie-instellingen en brancheforums.

“Ons werk bij AT&T Labs en AT&T Foundry en onze samenwerking met Colt maakt kosten-efficiënte en flexibele netwerken mogelijk voor klanten”, zegt Roman Pacewicz, senior vice president, offer management and service integration bij AT&T Business Solutions. “Bedrijven die hun klant een naadloos verbonden omgeving willen bieden, kunnen veel baat hebben bij een verenigd branche ecosysteem dat gericht is op interoperabiliteit.”

Deze proefinstallatie is een belangrijke bouwsteen die bedrijven de mogelijkheid biedt om schaalbare, flexibele netwerken on demand te leveren. De API in onze proef maakt het beheren van geïntegreerde SDNs toegankelijk, behendig, flexibel, en gemakkelijk toe te passen”, aldus Rajiv Datta, Chief Technology Officer bij Colt. “Terwijl gebruikssituaties en APIs zich blijven ontwikkelen, kunnen wij eigenschappen, diensten en verbeteringen toevoegen die tot nog meer innovatie leiden. Terwijl de rol van SDN in onze zakenwereld toeneemt, is dit cruciaal.

Pin It on Pinterest

Share This