Ciena lanceert Open Distributed NFV Solution op MEF16

9 november 2016

Ciena versnelt de overstap naar gevirtualiseerde architecturen met de invoering van een open, distributed network functions virtualization (D-NFV) oplossing die is ontworpen om nieuwe toepassingen en netwerkdiensten uit te rollen op cloud-snelheid. Deelnemers aan het MEF16 evenement in Baltimore deze week kunnen met eigen ogen zien hoe Ciena’s nieuwe D-NFV-oplossing het mogelijk maakt voor netwerk operators om snel en betrouwbaar nieuwe virtuele netwerkdiensten uit te rollen. Het gaat dan bijvoorbeeld om SD-WAN, IP-routing, firewalls en encryptie van de door hen geprefereerde virtual network function (VNF) leverancier.

ciena-300x35Tijdens het evenement zal Ciena haar D-NFV-oplossing demonstreren in een multi-vendor netwerk van onder andere Ciena’s Blue Orbit Ecosystem partner RAD en Ciena’s BizConnect partner CenturyLink.

Belangrijkste feiten:

  • Ciena’s D-NFV-oplossing is per direct beschikbaar en maakt gedistribueerde virtualisatie mogelijk via Blue Planet orchestratie, nieuwe plug & play carrier-grade D-NFV Infrastructure (D-NFVI) software en een nieuwe 3906mvi, met inbegrip van haar plugbare x86 NFV Server Module. De D-NFVI-software werkt ook op regulier verkrijgbare servers van derden.
  • Ciena’s D-NFVI-oplossing biedt netwerkoperators een ruimere keuze en elimineert vendor lock-in. Alle elementen van Ciena’s D-NFVI-oplossing kunnen worden gecombineerd met componenten van derden, waardoor operators een complete oplossing op maat kunnen bouwen die het beste past bij hun behoeften.
  • Klanten vragen om meer openheid en interoperabiliteit in multi-vendor omgevingen. Daarom is Ciena’s D-NFVI geworteld in carrier-grade software die Open Stack beter de hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en het operationele model laat bieden dat netwerk operators nodig hebben voor gedistribueerde applicaties. De oplossing omvat ook een met DPDK-versnelde high-performance vSwitch, die voldoet aan MEF CE2.0.
  • Klanten van Ciena kunnen kiezen uit drie performance varianten van de nieuwe 3906mvi x86 NFV-servermodules voor kosten-efficiënte implementaties die zijn afgestemd op specifieke prestatie-eisen. Ze kunnen zelfs D-NFVI-software van derde partijen hosten om de TCO omlaag te brengen.
  • Operators kunnen ook gebruik maken van Professional Services van Ciena om de transformatie naar het aanbieden van virtuale netwerkdiensten veilig en betrouwbaar te versnellen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This