Previder introduceert Entry IaaS

4 november 2016

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, introduceert Entry IaaS, een nieuwe variant in het bestaande IaaS-aanbod. Vanaf nog geen € 0,02 per uur kan een virtuele server worden gebruikt op het Previder cloud-platform, dat wordt gehost in de Nederlandse datacenters van Previder.

De laatste jaren is de vraag naar IaaS-diensten in Nederland flink toegenomen. Previder bood met zijn eigen IaaS-platform al drie verschillende varianten aan voor bedrijven: Express, Performance en Premium, allemaal voorzien van een SLA, SSD-storage en high availability. Softwarebedrijven als SqillsHeutink ICT en Mobidot gebruiken Previder IaaS inmiddels voor het hosten van hun bedrijfskritische applicaties.

Entry IaaS wordt nu aan het aanbod toegevoegd om bedrijven en ontwikkelaars laagdrempelig toegang te bieden tot een volwaardig IaaS-platform. Entry IaaS wordt geleverd vanaf nog geen € 0,02 per uur en is verkrijgbaar in vier configuraties.

Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Er blijkt in de markt veel behoefte te zijn aan een betaalbare IaaS-omgeving voor ontwikkel- en testdoeleinden. Met Entry IaaS spelen we daar op in door geïnteresseerden voor een aantrekkelijk bedrag toegang te geven tot ons IaaS-platform. Wij zien veel interesse onder ontwikkelaars.”

Previder IaaS

Het high-end Infrastructure-as-a-Service platform van Previder is gebaseerd op servers van Dell , NetApp-storage en VMware voor virtualisatie. Het platform draait in de twee geografisch gescheiden datacenters van Previder in Nederland. Previder IaaS is ontworpen voor het hosten van bedrijfskritische applicaties, wat mede mogelijk wordt gemaakt door de enterprise-class SSD storage-omgeving. De dienstverlening wordt gegarandeerd middels een uitgebreide SLA. Virtuele servers kunnen aangemaakt en beheerd worden via de Previder Portal, waar regelmatig nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd worden. Gebruikers van Previder Entry IaaS krijgen toegang tot de volledige functionaliteit van het Previder IaaS-platform.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This