Swisscom kiest voor OpenStack-implementatie van Red Hat

1 november 2016

Red Hat kondigt aan dat Swisscom Red Hat als technologiepartner heeft gekozen om het bedrijf te helpen een modern, agile en uiterst schaalbaar cloud-platform neer te zetten. Door het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Virtualisatie als basis te gebruiken voor zijn nieuwe cloud-infrastructuur, is Swisscom er in geslaagd om sneller en efficiënter nieuwe digitale producten te ontwikkelen en te leveren.

swisscom_225x158_1Swisscom, een toonaangevende telecomprovider in Zwitserland, heeft zijn hoofdkantoor in Ittigen, dicht bij de Zwitserse hoofdstad Bern. Klanten zoals Swiss Re en Dorma Kaba, gebruiken de cloud-diensten van Swisscom om hun software te ontwikkelen en te bouwen.

Swisscom wilde zijn cloud-aanbod uitbreiden om zijn leidende positie te behouden, en tegelijk een groeiend klantenbestand ondersteunen, dat wil profiteren van nieuwe en opkomende digitale diensten. Dit vereist een technologieplatform dat de flexibiliteit kan bieden die nodig is om voortdurende innovatie en ontwikkeling te ondersteunen – voor zowel de eigen organisatie als het klantenbestand.

De organisatie koos Red Hat als zijn voorkeurstechnologiepartner, in de wetenschap dat het Red Hat OpenStack Platform een zeer schaalbare, open, en gebruiksklare Infrastructure-as-a-Service-oplossing (IaaS) biedt. Het Red Hat OpenStack Platform biedt een open basis voor schaalbare cloud-implementaties en wordt ondersteund door de Red Hat Enterprise Support-lifecycle. Het Red Hat OpenStack Platform voorziet nu in het infrastructurele fundament dat nodig is voor het aanbieden van de Platform-as-a-Service (PaaS) diensten van Swisscom. Door flexibele bandbreedte aan te bieden op basis van workloads, helpt Swisscom om rapid prototyping en agile development te vereenvoudigen, terwijl het ook een self-service omgeving aan klanten van Swisscom levert, waarmee zij hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen.

Een opensourceomgeving was een belangrijke factor in de beslissing van Swisscom, maar ook de ecosysteemdeskundigheid van Red Hat. Swisscom erkende de bijdragen van Red Hat aan de upstream OpenStack-community, en werkte samen met Red Hat Consulting om toegang te krijgen tot de upstream en downstream deskundigheid, evenals het leiderschap van Red Hat in het leveren van een gebruiksklaar OpenStack-platform voor honderden organisaties wereldwijd.

Naast het kiezen van Red Hat OpenStack Platform om zijn cloud-platform te leveren, gebruikt Swisscom ook Red Hat Virtualization. Deze oplossing gebruikt dezelfde KVM-gebaseerde virtualisatietechnologie als in het Red Hat OpenStack-platform. Dit betekent dat hetzelfde team de omgevingen kan beheren en dat Swisscom meer consistentie kan realiseren. Met zowel het Red Hat OpenStack Platform als Red Hat Virtualization, kan Swisscom nu gemakkelijker zijn clusters on-demand schalen en implementaties volledig automatiseren, en dit alles terwijl downtime tijdens productiewijzigingen wordt beperkt. Tevens kan het de platformdichtheid vergroten en verschillende workloads van klanten op dezelfde cluster en hetzelfde platform hosten.

Als gevolg van de omvang en flexibele cloud computing-capaciteit die door het Red Hat OpenStack Platform wordt geleverd, heeft Swisscom nieuwe diensten gecreëerd. Een voorbeeld is MyCloud, een nieuwe cloud-applicatie die is ontworpen om onbeperkte opslagruimte te bieden voor residentiële klanten. De applicatie wordt ontwikkeld, gehost en beheerd op het Red Hat OpenStack Platform.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This