IFS lanceert IoT-platform

1 november 2016

IFS introduceert de IFS IoT Business Connector, een nieuwe oplossing die ervoor zorgt dat klanten sneller profiteren van IoT-initiatieven. Het biedt een end-to-end architectuur en de mogelijkheid om IoT-data om te zetten in concrete acties.

De IFS IoT Business Connector is ontwikkeld om IoT-initiatieven op het gebied van voorspellend onderhoud, servicemanagement, assetmanagement en productie te versnellen, en additionele risico’s te beperken. Het biedt de mogelijkheid om IoT-data gegenereerd door producten, assets en apparatuur, te verzamelen. Met deze data zijn zaken waar te nemen, die e gebruiker gedefinieerde, geautomatiseerde of semi-geautomatiseerde workflows in de IFS enterprise-software triggeren.  Naast open API’s om andere IoT-platformen of gespecialiseerde IoT discovery-applicaties aan te sluiten, biedt de IFS IoT Business Connector een plug-and-play-verbinding met de Microsoft Azure IoT Suite, bestemd voor apparaatcommunicatie en data-analyses.

De IFS IoT Business Connector dicht de kloof tussen de analyse van IoT-data en de praktische toepassing. Op basis van de output kunnen onderhoud, service en productie efficiënter worden ingericht. De benodigde investeringen in IoT-connectiviteit en data-analyse worden terugverdiend door de besparingen die gerealiseerd worden door procesoptimalisatie. Service-innovatie zal zelfs leiden tot een toename in omzet.

De belangrijkste componenten van de IFS IoT Business Connector.

  • IFS IoT Controller – stelt vast welke acties er ondernomen moeten worden wanneer er relevante observaties zijn. De controller verwerkt ook een reeks praktische issues, die plaatsvindt bij het in kaart brengen van operationele technologie (OT) in IT- en bedrijfsapplicaties.
  • IFS IoT Gateway – zorgt voor veilige communicatie tussen de cloudgebaseerde discovery en analytics van IoT-data, en de on-premise of cloudgebaseerde IFS-producten.
  • IFS IoT Discovery Manager – biedt extra management- en monitoringmogelijkheden bij gebruik van de Microsoft Azure IoT Suite als discovery-platform.

De IFS IoT Business Connector wordt momenteel geïmplementeerd bij early adopter-klanten Songa Offshore, een internationale speler in olieboringen, ATS, een leidende leverancier van industriële onderhouds- en IT-services, gevestigd in de VS, Anticimex, een internationaal ongediertebestrijdingsbedrijf, en Hecla Mining, het Noord-Amerikaanse mijnbedrijf gefocust op edelmetalen.

“We wilden meedoen met het early adopter-programma, omdat we inzien hoe groot de impact van IoT-technologie kan zijn op onze branche”, zegt Christopher Lebeau, Automation Director of IT bij ATS. “Door onze field service-waardeketen eraan te verbinden, zijn we in staat onze processen op een nieuwe manier te automatiseren en gebruiken we de inzichten om betere zakelijke beslissingen te nemen.”

Jarl Dahlfors, CEO van Anticimex: “De IFS IoT Business Controller stelt ons in staat de controle te nemen over de data die door onze digitale ongediertebestrijdingsapparatuur wordt gegenereerd. Hierdoor verbetert de service richting onze klanten en kunnen we ze voorzien van de benodigde informatie.”

Dan Matthews, CTO van IFS, voegt toe: “Door samen te werken met onze klanten en partners, genereren de investeringen in IoT niet alleen veel data en mooie statistieken, maar resulteren ze ook in concrete plannen die op optimale wijze – en naar aanleiding van alle andere gebeurtenissen binnen een bedrijf – samen worden uitgestippeld en uitgevoerd. Voor onze klanten betekent dat eenvoudiger overstappen naar IoT, minder risico’s en sneller waardevolle resultaten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This