Atlantis Computing introduceert een met Citrix geïntegreerde softwareoplossing

1 november 2016

Atlantis Computing heeft zijn virtual workspace-technologie geïntegreerd met de beheersoftware van Citrix. Door applicaties, management en infrastructuurcomponenten samen te voegen tot één platform-as-a-service (PaaS)-oplossing maakt Atlantis het eenvoudiger en goedkoper voor organisaties om virtuele werkplekken te implementeren en beheren. Op deze manier kunnen organisaties een einde maken aan de complexiteit van het ICT-beheer, een van de belangrijkste obstakels voor de inzet van virtuele werkplekken.

Zakelijke datadiensten naar containers brengen

Werkplekbeheer en applicatiecontainers kwamen naar voren als grote uitdaging voor IT-afdelingen, bleek uit verschillende gesprekken die Atlantis Computing met klanten voerde. Vanuit deze wetenschap ging Atlantis een samenwerking met Rancher Labs aan om een volledig geautomatiseerde software-gebaseerde oplossing te ontwikkelen. Het doel is de ontwikkeling van een integraal platform dat een rijke set aan services combineert met mogelijkheden voor de inrichting en beheer van rekencapaciteit, opslagcapaciteit en containers.

Containers maken een snelle ontwikkeling van internetapplicaties en microservices mogelijk. Het probleem is echter, dat deze aanpak vraagt om opslag die langer meegaat dan de gemiddelde levensduur van een container. Tools voor persistente opslag en gegevensbeheer zijn van cruciaal belang voor bedrijfsapplicaties. Atlantis wil aan deze behoefte tegemoet komen met uitbreidingen van zijn geïntegreerde software defined storage (SDS)-platform. De achterliggende gedachte is dat organisaties hiermee gecontaineriseerde applicaties en microservices kunnen ontwikkelen in combinatie met zakelijke datadiensten voor omgevingen op locatie of in de cloud.

“Bedrijven hebben behoefte aan een softwaregestuurde infrastructuur die zich automatisch aanpast aan applicaties, zodat ze effectiever kunnen concurreren en hun onderneming volledig tot bloei kunnen brengen”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO en bestuursvoorzitter van Atlantis. “Moderne werkplekken omvatten vaak een lappendeken van losse tools en processen. Door de technologie van Atlantis met het platform van Citrix te integreren en PaaS voor werkplekken te introduceren, vereenvoudigen we het gebruik van virtuele desktops. Gebruikers kunnen alles vanuit de cloud beheren en oplossingen afleveren die zich eerder als een Docker-container dan als een virtuele machine gedragen.”

Een optimale gebruikservaring dankzij nieuwe virtual workspace-functionaliteit

Door de integratie van de beheer- en automatiseringsmogelijkheden van Citrix met zijn platform kan Atlantis de gebruikservaring verbeteren met nieuwe werkplekfunctionaliteit, zoals een centrale beheerlocatie voor de geautomatiseerde en dynamische inrichting en aanlevering van werkplekken, omgevingsbewaking en analyserapporten. Organisaties kunnen het beheer van virtuele werkplekken naadloos uitbreiden naar publieke clouds dankzij integratie met Microsoft Azure. Ze profiteren daarnaast van de flexibiliteit om het nieuwe VDI-platform in te zetten in configuraties met Atlantis USX SDS- of HyperScale-appliances die aansluiten op hun specifieke bedrijfsbehoeften.

“Middelgrote tot grote ondernemingen beschikken vaak over complexe infrastructuren die lastig te beveiligen en beheren zijn”, zegt Calvin Hsu, vice president Product Marketing bij de Workspace Services-divisie van Citrix. “De integratie met Citrix die Atlantis heeft gerealiseerd maakt een on demand aanlevering mogelijk van virtuele werkplekken die overal eenvoudig in gebruik kunnen worden genomen, zelfs in publieke clouds.”

“Atlantis en Rancher delen de visie dat het mogelijk moet zijn om applicaties tussen meerdere clouds over te dragen zonder concessies te doen aan de prestaties of gebruikers te overstelpen met losstaande producten”, aldus Shannon Williams, de medeoprichter en vice president Sales & Marketing bij Rancher Labs. “Door de ontwikkeling van een integraal en geautomatiseerd platform voor het beheer van infrastructuren en containers kunnen we containers-as-a-service aanbieden aan bedrijven die DevOps en een sneller softwareontwikkelingsproces omarmen.”

“De combinatie van datadiensten voor werkplekken met een containerstrategie is een uiterst effectieve oplossing. Ik kan bijna niet geloven dat ik het niet zelf had bedacht”, zegt Scott D. Lowe, medeoprichter en principal analyst bij ActualTech Media. “Dankzij de integratie van opslagdiensten binnen één platform voor het beheer van data en applicaties binnen containers kunnen bedrijven eenvoudig overstappen op hybride of publieke clouds en het beheer van VDI en containers combineren.”

Pin It on Pinterest

Share This