Pure Storage introduceert flash-opslag op petabyte-schaal voor cloud IT-omgevingen

27 oktober 2016

Pure Storage biedt met het nieuwste FlashArray//m opslag op petabyte-schaal voor bedrijfskritische cloud IT-omgevingen. Daarbij kunnen klanten rekenen op de hoogst mogelijke prestaties en een beschikbaarheid van 99,9999%, met de eenvoud en flexibiliteit van de publieke cloud. Systeemuitval en potentiële prestatieproblemen voor toepassingen worden vrijwel geëlimineerd dankzij ‘Always-On’ Quality of Service.

pure-storageMet het nieuwe FlashArray//m biedt Pure Storage zijn klanten Smart Storage: opslag die specifiek is ontworpen met het oog op gemak en efficiency en die dankzij de ‘evergreen’-architectuur probleemloos kan worden uitgebreid en opgewaardeerd. Daarbij biedt het de eenvoud, de automatiseringsmogelijkheden en de bedrijfszekerheid die nodig zijn voor IT-omgevingen gericht op de cloud.

“Opslag is het fundament van alles wat we doen in de digitale economie, een economie waarin de cloud een steeds grotere rol speelt”, zegt Theo van Teylingen, Regional Sales Director Benelux van Pure Storage. “Pure Storage heeft een intelligent opslagplatform gebouwd voor cloud IT – of het nu gaat om een publieke cloud, SaaS, een private cloud of een mix van alle drie. Efficiënte all-flash opslag, nu beschikbaar in petabyte-capaciteit, is het flexibele fundament voor de cloud van morgen.”

FlashArray//m op petabyte-schaal

Het onlangs vernieuwde FlashArray//m, de vijfde generatie van Pure Storage’s FlashArray-serie, is nu beschikbaar met maximaal 512 terabytes aan ‘raw’ flash-capaciteit. Dit betekent ongeveer 1,5 petabytes aan effectieve capaciteit, in slechts 7U aan rack-ruimte. Dit betekent dat klanten complete racks met diskopslag kunnen terugbrengen naar 7U of minder.

Dankzij de Evergreen-architectuur van Pure Storage kunnen klanten met een FlashArray probleemloos upgraden naar het nieuwe FlashArray//m. Zo kunnen ze profiteren van de snelle technologische ontwikkelingen in zowel reken- als opslagcapaciteit. Het nieuwe FlashArray//m biedt vier opties met verschillende prestatieniveaus en capaciteit:

  • //10 (eerder dit jaar geïntroduceerd) – tot 25TB aan effectief bruikbare capaciteit (5-10TB ‘raw’ capaciteit en tot 100.000 32K input/output operaties per seconde (IOPS)
  • Nieuw: //m20 – tot 250TB aan effectief bruikbare capaciteit (5-80TB ‘raw’ capaciteit) en tot 200.000 32K IOPS
  • Nieuw: //m50 – tot 500TB aan effectief bruikbare capaciteit (20-176TB ‘raw’ capaciteit) en tot 270.000 32K IOPS
  • Nieuw: //m70 – tot 1,5PB aan effectief bruikbare capaciteit (42-512TB ‘raw’ capaciteit) en tot 370.000 32K IOPS

Met deze nieuwe opties biedt het FlashArray//m een prestatieverbetering van 20 tot 30 procent en 100 tot 276 procent meer opslagcapaciteit ten opzichte van de vorige FlashArray//m-generatie.

99,9999% beschikbaarheid

In het eerste jaar sinds de introductie heeft het FlashArray//m een beschikbaarheid van 99,9999 procent weten te behalen, gemeten over alle geïnstalleerde systemen. Dit betekent op jaarbasis een uitvaltijd van slechts 31,5 seconden. Dit bewijst dat FlashArray//m de bedrijfszekerheid biedt die klanten nodig hebben voor kritieke enterprisetoepassingen en voor cloudomgevingen die altijd beschikbaar moeten zijn. De gemeten beschikbaarheid voor het FlashArray//m van 99,9999% is inclusief upgrades en onderhoud, voor zowel hardware als software.

Deze hoge beschikbaarheid mede te danken aan Pure1 Global Insight: het op de cloud gebaseerde analyseplatform van Pure Storage. Sinds de introductie, bijna een jaar geleden, heeft Pure1 Global Insight geholpen om duizenden issues automatisch te identificeren en op  te lossen. Hierdoor zijn tot op heden zijn ruim 170 ‘Severity 1’ issues voorkomen.

Always-On QoS

Wanneer klanten tientallen of zelfs honderden toepassingen consolideren, kunnen er soms prestatieproblemen ontstaan door zogenaamde ‘noisy neighbors’. Dit zijn toepassingen die de prestaties van andere toepassingen binnen het array negatief beïnvloeden. QoS-implementaties die het ‘noisy neighbors’ fenomeen voorkomen zijn vaak echter complex. Ze vereisen het instellen van minimale, maximale en piek IOPS-drempelwaarden, die vervolgens telkens weer moeten worden bijgesteld wanneer applicaties verder worden ontwikkeld. Onjuiste QoS-configuraties kunnen zelfs meer kwaad dan goed doen.

Voor de nieuwe Always-On QoS functie van het FlashArray//m is geen configuratie nodig. Iedere toepassing kan pieken tot de maximale bezettingsgraad van de FlashArray//m, zo lang dit geen impact heeft op de prestaties van andere toepassingen. Zodra een toepassing de prestaties van andere toepassingen kan gaan beïnvloeden, zal Always-On QoS automatisch de activiteiten van de probleemtoepassing afremmen. Daardoor kunnen de andere toepassingen altijd beschikken over hun deel van de array-prestaties. Always-On QoS is eenvoudig en werkt geheel zelfstandig.

Pure Storage heeft over deze aankondigingen tevens de videoserie ‘Outside the Box’ gelanceerd, gericht op technisch specialisten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This