Veeam Backup for Microsoft Office 365 helpt grote ondernemingen e-maildata in cloud te beschermen

26 oktober 2016

Het afgelopen jaar werden wereldwijd dagelijks meer dan 205 miljard e-mails verstuurd, en dat aantal zal dit jaar met nog vijf procent verder stijgen. Dit toont aan dat e-mail nog altijd een fundamenteel onderdeel is van moderne communicatie, en dat het belang hiervan niet onderschat mag worden. Wellicht dat daarom de eerste interesse voor Veeam Backup for Microsoft Office 365 alle verwachtingen heeft overtroffen met meer dan 1.500 bètadownloads in slechts enkele dagen. Hieruit blijkt dat klanten staan te popelen om controle te hebben over hun Office 365 Exchange Online-data.

VeeamOffice 365 heeft bijna honderd miljoen gebruikers en een aandeel van meer dan 85 procent aan cloudimplementaties in grote ondernemingen. De applicatie verandert – dankzij ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid – de manier waarop IT-afdelingen hun e-mailsystemen beheren en onderhouden. Met Office 365 kunnen medewerkers overal en altijd werken zonder dat het bedrijf hun eigen e-mailinfrastructuur hoeft te beheren. Maar dat betekent niet dat er geen lokale back-up van e-maildata meer nodig is. Met Office 365 is de data eigendom en in handen van het bedrijf, dus is het bedrijf ook verantwoordelijk voor het beschermen ervan.

“Veel critici voorspellen dat er in het nieuwe sociale tijdperk een einde komt aan e-mail, maar het moge duidelijk zijn dat e-mail nog altijd een van de belangrijkste communicatievormen ter wereld is – zeker in zakelijke omgevingen”, zegt Peter McKay, President en COO van Veeam. “Office 365 combineert Microsofts jarenlange expertise op het gebied van e-mail met de cloud om tijd, resources en kosten te besparen, en kan daardoor zomaar het e-mailplatform van de toekomst worden. Hoewel het voor IT-afdelingen een opluchting is dat ze zich niet meer druk hoeven te maken om het beheren en onderhouden van e-mailgerelateerde systemen, moeten zij wel onthouden dat het nog steeds hun data is – of die van de organisatie. Zij beheren die data en het is dan ook hun verantwoordelijkheid om die te beschermen. Met Veeam Backup for Microsoft Office 365 geven we ze een tool om precies dat te doen voor Office 365 Exchange Online!”

Veeam Backup for Microsoft Office 365 verkleint het risico op het verliezen van toegang tot e-maildata en garandeert beschikbaarheid van e-maildata voor gebruikers en de business. Met dit product kunnen klanten:

  • Office 365-e-maildata veilig back-uppen naar hun omgeving;
  • afzonderlijke mailboxitems snel herstellen met verregaande fijnmazigheid;
  • eDiscovery efficiënt uitvoeren op e-mailarchieven met uitgebreide zoekmogelijkheden en flexibele opties voor herstel en exporteren.

Doordat dit nieuwe product is geïntegreerd met Veeam Backup & Replication, kunnen gebruikers met hybride omgevingen mailboxdata eenvoudig migreren tussen Office 365 en on-premise Exchange. Daarnaast vereenvoudigt de integratie het maken van back-ups en het beheren van gebruikers binnen het hybride-cloud-e-mailsysteem.

“Dit is een nieuwe stap in Veeams strategie voor het leveren van Availability in hybride clouds”, zegt McKay. “We zien veel interesse van klanten en partners in ons onlangs geïntroduceerde Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud. Nieuwe innovaties als Veeam Backup for Microsoft Office 365, Veeam Agent for Microsoft Windows en Veeam Agent for Linux duiden op een nieuw tijdperk in hoe we inspelen op zakelijke behoeften aan een uitgebreide Availability-oplossing voor virtuele, fysieke en cloudgebaseerde workloads.”

Pin It on Pinterest

Share This