‘OpenStack levert in 2020 meer dan 5 miljard dollar omzet op’

25 oktober 2016

De omzet uit OpenStack business modellen groeit tot 2020 met een samengestelde jaarlijkse groei van 35%. OpenStack levert bedrijven naar verwachting in 2020 voor het eerst in totaal meer dan 5 miljard dollar op.

Dit blijkt uit de Market Monitor van 451 Research. De omzet uit OpenStack is tot nu toe vooral afkomstig uit multi-tenant Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten die geleverd worden door service providers. 451 Research voorspelt dat de omzet uit private cloud in 2019 voor het eerst de omzet uit de public cloud zal overstijgen. De omzet uit OpenStack groeit overigens snel, maar is in verhouding met marktleiders als VMware en AWS nog beperkt.

Missiekritieke workloads

451 Research voorspelt dat OpenStack vooral succesvol zal zijn in de private cloud en voor het orchestreren van public cloud integratie met on-premise en hosted Open Stack omgevingen. In nagenoeg iedere verticale sector zijn inmiddels voorbeelden te vinden van organisaties die missiekritieke workloads op OpenStack draaien. Over het algemeen wordt OpenStack echter vooral ingezet als test- en ontwikkelomgeving, voor webhosting en voor pilotprojecten.

Naar verwachting neemt het aantal use cases voor OpenStack rond
software-defined networking, network function virtualization, mobility en Internet of Things de komende jaren toe. Zowel service providers als bedrijven ontwikkelen nieuwe use cases. Ook bestaande use cases zoals big data, DevOps, PaaS en het ondersteunen van zowel ontwikkelaars als de line of business blijven uiteraard bestaan.

‘Containers dreigen OverStack te overschaduwen’

Container software zoals Docker blijft volgens 451 Research de meest winstgevende optie. Wel stelt het onderzoeksbureau dat de aanhoudende aandacht voor containers en het beheer hiervan OpenStack dreigt te overschaduwen. Dit is vergelijkbaar met toen OpenStack zijn rivaal CloudStack passeerde.

451 Research stelt dat OpenStack dit jaar een topprioriteit en een geloofwaardige cloud optie is geworden. Wel heeft OpenStack nog steeds zijn beperken. Het onderzoeksbureau verwacht dat de omzet uit OpenStack in alle sectoren en geografische regio’s zal groeien, zeker voor bedrijven die zich richten op OpenStack implementaties voor grootzakelijke gebruikers.

De omzet uit OpenStack business modellen groeit tot 2020 met een samengestelde jaarlijkse groei van 35% (bron: 451 Research)

De omzet uit OpenStack business modellen groeit tot 2020 met een samengestelde jaarlijkse groei van 35% (bron: 451 Research)

Pin It on Pinterest

Share This