Nieuw rapport van IDC: bedrijven lopen digitale kansen mis

20 oktober 2016

Interoute heeft samengewerkt met International Data Corporation(IDC) aan het samenstellen van een rapport over de ontwikkelingen binnen Unified Communications & Collaboration (UC&C). Het rapport beschrijft hoe organisaties een succesvolle omgeving creëren met deze oplossingen. Een van de uitkomsten is dat slechts vier op de tien West-Europese bedrijven op dit moment een dergelijke oplossing gebruiken. Een belangrijke reden hiervoor is de complexiteit van Unified Communications.

Digitale transformatie is een centraal onderdeel van de bedrijfsstrategie in alle sectoren en markten nu leidinggevenden zoeken naar manieren om de toekomt van hun organisatie veilig te stellen. Maar de digitale mogelijkheden veranderen continu, wat het moeilijk maakt om de doelen op het gebied van digitale transitie te realiseren. In dit proces spelen UC&C-oplossingen een belangrijke rol. Zij voorzien in een geïntegreerde communicatieomgeving binnen een organisatie en verbeteren zo de klantervaring en de productiviteit.

“Derde-platformtechnologieën zoals social, mobile, analytics en cloud, creëren mogelijkheden voor bedrijven om de volledige klantervaring te hernieuwen. Zij kunnen tegelijkertijd een hogere operationele efficiëntie bereiken door al hun communicatie te consolideren”, zegt Jason Andersson, analist bij IDC en auteur van het rapport.

Bedrijven met de grootste kans op succes in de toekomst zijn volgens het rapport bedrijven die erin slagen om flexibele en veilige digitale platforms te integreren. Deze maken het voor medewerkers mogelijk om efficiënter te werken en te zorgen voor een naadloze klantinteractie.

“Digitale transformatie en het gebruik van social media betekenen dat klanten vandaag de dag direct contact met een organisatie verwachten, zonder enige drempel. Bedrijven die erin slagen hun UC&C-oplossingen succesvol te integreren in hun bedrijfsvoering zijn niet alleen efficiënter, maar bereiken ook betere en meer directe communicatie met hun klanten”, zegt Michel Verwaerde, country manager Belux van Interoute.

Download het rapport hier: http://www.interoute.com/download-idcs-whitepaper

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This