Arcadiz gaat datacenter switches en routers van Arista Networks leveren

20 oktober 2016

Arcadiz, gespecialiseerd in breedbandige glasvezelnetwerken, gaat een samenwerking aan met Arista Networks. Arcadiz heeft een direct VAR samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Arista.

ArcadizCloud, mobiel, Internet of Things en Big Data vragen om een transitie op technologiegebied. Hoge beschikbaarheid tussen de datacenters is cruciaal, maar ook binnen het datacenter dient het netwerk vereenvoudigd en verbeterd te worden. Een optisch netwerk, in combinatie met een open, software defined, netwerkinfrastructuur, biedt hiervoor een oplossing. Arcadiz en Arista Networks ontwerpen platforms variërend in Ethernet snelheden van 10 tot 100 gigabit per seconde.

Switch- en routercombinatie

In de huidige application-economy hebben bedrijven behoefte aan snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit tussen de datacenters èn binnen de datacenters. Veranderende en groeiende verkeerspatronen stellen nieuwe eisen aan de routingfunctionaliteit waar traditionele routers niet meer aan voldoen.

De Arista 7500R serie modulaire switches combineren 100GbE density met internet routing tabellen geschaald om het volledige internet te kunnen bevatten, en uitgebreide L2 en L3 functies. En daarnaast geavanceerde EOS functies voor netwerk monitoring, precisie timing en VXLAN netwerk virtualisatie. De 7500R-serie maakt het ontwerpen van schaalbare cloud-netwerken met MLAG, ECMP en VXLAN technologieën mogelijk. De Arista 7500R Series FlexRouteTM engine biedt de schaalbaarheid om Internet IP routing te ondersteunen om zo met het laagste stroomverbruik en snelle convergentie op te schalen naar miljoenen routes.

Expertise

Vanuit de praktijk heeft Arcadiz dagelijks te maken met de uitdagingen en de complexiteit waar organisaties tegenaan lopen. Gaby Lips, Managing Director Arcadiz Networks: “Om het vraagstuk van datacenterclustering en virtualisatie efficiënt op te lossen is niet alleen transmissiecapaciteit een issue maar moeten tevens netwerkvirtualisatie, latency en beveiliging opgelost worden. Al deze zaken kun je niet los van elkaar zien, maar moet je in één geïntegreerd design op elkaar afstemmen om tot de beste en economisch meest voordelige oplossing te komen. Onze kennis en kunde gaat daarom veel verder dan alleen optische netwerken en de datacenter switches en routers van Arista zijn dan ook een waardevolle aanvulling op ons portfolio.”

Marc Vandeputte, Business Development Manager Arcadiz Telecom, voegt hieraan toe: “Onze strategische partners, zoals ADVA Optical Networking, zijn tegelijkertijd ecosystem partner van Arista. Ook hier versterken we elkaar dus qua kennis. Daarnaast sluit de cultuur van Arcadiz zeer goed aan bij die van Arista. Dit alles vormt de basis voor een goede samenwerking die er inmiddels al in heeft geresulteerd dat wij in België als enige een Direct VAR Agreement hebben.”

Pin It on Pinterest

Share This