Zyxel CNC monitort bedrijfsnetwerk vanuit de cloud

19 oktober 2016

Het beheer van vaste en draadloze netwerken wordt uitermate efficiënt dankzij Zyxel Cloud Network Center (CNC). Dit cloud-gebaseerde netwerkplatform is ontwikkeld voor resellers, Value-added Resellers (VAR’s) en serviceproviders. Met Zyxel CNC kunnen ze Zyxel acces points (AP’s), WLAN’s, switches, firewalls en gateways op afstand beheren en monitoren. Dit kan eenvoudig vanaf een device zoals smartphone, tablet of pc.

Zyxel Cloud Network Center (CNC) is ideaal voor organisaties die werken met verschillende Zyxel apparatuur. VAR’s en serviceproviders kunnen met dit cloud- platform vaste en draadloze netwerken bij verschillende klanten vanuit een device monitoren en beheren. Zyxel CNC is eenvoudig te gebruiken en werkt vanuit de Amazon Web Services (AWS) public cloud. Hierdoor is Zyxel CNC vanuit elke plek in de wereld met een internetverbinding te gebruiken voor het beheer van Zyxel-gebaseerde bedrijfsnetwerken. Met Zyxel CNC kan een beheerder het netwerk volledig remote monitoren en direct actie ondernemen bij alarmeringen als er bijvoorbeeld een switch uitvalt.

Firmware

Met een paar kliks op het Zyxel CNC-platform kunnen IT-dienstverleners snel hardware configureren en monitoren waarbij devices bij eventuele problemen snel kunnen worden voorkomen of worden opgelost. Er kan bijvoorbeeld ingezoomd worden op een bepaald product met alle informatie over de status van een gateway, zoals IP-poorten en ethernetpoorten die in gebruik zijn. Dat kan ook visueel worden weergeven via grafieken die zaken aangeven zoals CP- en memory utilisatie. Verder kan apparatuur met Zyxel CNC snel de juiste firmware update krijgen.

Back-up

Zyxel CNC zorgt dat netwerken goed beschikbaar zijn. Dat is mogelijk omdat Zyxel CNC alle netwerkconfiguraties in de cloud opslaat en voorziet van regelmatige back-up. Als een netwerkonderdeel moet worden vervangen kunnen resellers een identiek model op afstand als vervanging aanmaken. Daarna kan een nieuwe netwerk device worden geïnstalleerd met een de One-Click Restore functie. De IT-dienstverlener hoeft daardoor niet af te reizen naar een bedrijf en bespaart daardoor tijd en kosten.

Cloud Network Agent (CNA)

Zyxel biedt bij zijn CNC-dienst de Cloud Network Agent (CNA) appliance die in een datacenter van een klant of bij het beheercentrum van de reseller kan worden geïnstalleerd. De Zyxel CNA100 appliance zorgt voor een optimale communicatie tussen de cloud en het lokale netwerk. Zyxel CNA heeft een servicepoort, LAN-poort en twee USB-poorten.

Core business

“Met Cloud Network Center (CNC) breidt Zyxel zijn zakelijk netwerkportfolio uit voor het mkb, de grootzakelijke markt en de telecom – en serviceproviders”, aldus Peter Bos, Head of Channel bij Zyxel Benelux. “Zyxel CNC is ideaal voor IT-dienstverleners die Zyxel netwerken bestaande uit switches, wireless en security voor diverse klanten beheren. Organisaties eisen vandaag de dag een elastische en flexibele omgeving voor hun netwerktoegang, zeker als er sprake is van een mogelijke downtime. Met Zyxel CNC kunnen IT-dienstverleners snel problemen in een netwerk opsporen en oplossen. Voor organisaties is Zyxel CNC een ideale uitkomst omdat het netwerkbeheer gerust aan een professionele Zyxel-specialist kan worden uitbesteed. Zo kunnen bedrijven zich focussen op hun core business waarbij ze beschikking hebben over een krachtig netwerk.”

Pin It on Pinterest

Share This