Disaster recovery-oplossing voor meerdere datacenters en clouds

19 oktober 2016

Tintri kondigt de introductie aan van Synchronous Replication. Deze oplossing biedt disaster recovery voor gevirtualiseerde en cloud-applicaties die op Tintri VMstore-arrays worden gehost. Organisaties kunnen hiermee al hun bedrijfskritische applicaties beschermen tegen datacenter-storingen, met grotere eenvoud en over langere afstanden dan mogelijk is met concurrerende storage-systemen. Tintri Synchronous Replication kan in een paar minuten worden geconfigureerd door elke ICT-generalist en biedt recovery point objectives van nul minuten (zero RPO) en fail-over voor individuele virtuele machines met een simpele muisklik.

“Organisaties die hun bedrijfskritische applicaties willen beschermen, waren tot nu toe gedwongen om gebruik te maken van complexe en kostbare opslagsystemen. De voordelen van disaster recovery met zero RPO waren daardoor louter voorbehouden aan organisaties met een grote ICT-afdeling en forse budgetten”, zegt Kieran Harty, de CTO en oprichter van Tintri. “Tintri kondigt vandaag de introductie aan van Synchronous Replication. Deze oplossing is geschikt voor organisaties in alle soorten en maten en elke bedrijfsapplicatie. Synchronous Replication kenmerkt zich door een eenvoudige installatie en fail-over met een simpele muisklik. Gebruikers profiteren daarbij optimaal van de beheer- en prestatievoordelen van de VM-bewuste opslag van Tintri voor gevirtualiseerde en cloud-infrastructuren.”

Synchronous Replication biedt brancheleidende functionaliteit die organisaties in alle soorten en maten in staat stelt om een einde te maken aan gegevensverlies dankzij:

  • Recovery Point Objectives (RPO) van nul minuten voor bedrijfkritische gevirtualiseerde en cloud-applicaties ter voorkoming van gegevensverlies in disaster recovery-scenario’s
  • Recovery Time Objectives (RTO) van 30 seconden of minder voor geplande en handmatige fail-over
  • Ondersteuning voor afstanden tussen datacenters tot 200 kilometer dankzij de efficiënte replicatietechnologie van Tintri
  • Synchrone tweerichtingsreplicatie met de mogelijkheid om primaire VM’s en secundaire VM’s (replica’s) onder te verdelen over elke array voor flexibele fail-over van individuele applicaties zonder de noodzaak van fail-over van de complete array
  • Real-time analysemogelijkheden voor synchrone replicatie op array-en VM-niveau met integrale visualisatie van de latency van virtuele machines, inclusief de replicatiecomponent
  • Ondersteuning voor gelijktijdige synchrone en asynchrone replicatie binnen dezelfde array
  • Een eenvoudige configuratie en fail-over met een simpele muisklik, zodat elke ICT-generalist zorg kan dragen voor het beheer van de disaster recovery en databescherming voor bedrijfkritische applicaties
  • Geen noodzaak om aanvullende hardware aan te schaffen en te configureren, zoals FCIP-converters, SAS-switches of speciale modellen arrays.

Synchronous Replication schept daarnaast de basis voor het inrichten van geavanceerde herstelworkflows. Workflows voor onder meer niet-verstorend onderhoud en migratie van datacenters kunnen eenvoudig worden ontwikkeld en geïmplementeerd op basis van PowerShell of REST met de Automation Toolkit van Tintri.

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, SDIA/Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This