LCL investeert 1,9 miljoen euro in datacenter in Diegem

18 oktober 2016

LCL maakt bekend 1,9 miljoen euro te investeren in een nieuw datacenter in het Belgische Diegem. Het datacenter gaat LCL Diegem 4 heten. Het grootste deel van de investering – 1,3 miljoen euro – is gereserveerd voor de technologische infrastructuur in het datacenter.

Het Belgische LCL beschikt al langer over datacenter in Diegem, Antwerpen en Aalst. Diegem 4 is het derde gebouw op LCL’s locatie in Diegem en wordt volgens het bedrijf de meest geavanceerde faciliteit. Het datacenter wordt onder andere voorzien van een brandblussysteem dat gebruik maakt van NOVEC 1230. Dit is een blusmiddel dat voor zowel mensen als het milieu veilig is.

Daarnaast wordt het datacenter voorzien van een ‘meet-me-room’, waar klanten en telecomcarriers elkaar kunnen ontmoeten. “Ons datacenter in Diegem is één van de meest belangrijke interchange centers voor datacenterverkeer in België”, zegt Laurens van Reijen, CEO van LCL. “Onze klanten kunnen direct verbinding maken met de backbone van internet, en verschillende nationale en internationale carriers zijn met elkaar verbonden. Er zijn in Diegem dusdanig veel carriers met elkaar verbonden dat wij geen andere optie zagen dan een tweede meet-me-room te creëren.”

Pin It on Pinterest

Share This