DLL kiest voor Veeam Backup & Replication en verbetert databeschikbaarheid

18 oktober 2016

Veeam Software levert Veeam Backup & Replication aan DLL en assisteert de organisatie bij een moderniseringsproject van het datacenter om de sterke groei van het bedrijf te faciliteren. Dankzij Veeam Backup & Replication kan DLL – dat zich richt op activafinanciering en vendor finance – de databeschikbaarheid verbeteren en het beheer van het dataprotectie- en replicatieproces sterk vereenvoudigen.

VeeamOm competitief te blijven, is actuele en betrouwbare data over assets en transacties essentieel. Als die er niet is, kan dit grote financiële impact hebben en zelfs tot reputatieschade leiden. Uit het Veeam Availability Report 2016 komt naar voren dat downtime bedrijven in totaal gemiddeld 16 miljoen dollar per jaar kost. Applicatiedowntime heeft daarnaast impact op de bedrijfsreputatie: het vertrouwen in een organisatie en merk.

Daarnaast moet DLL als financiële dienstverlener voldoen aan strenge regels op het gebied van databescherming. In de oude situatie bij DLL was de beheerlast groot en liep de benodigde duur om data veilig te stellen, steeds verder op. Bij een calamiteit was het bovendien niet mogelijk data binnen de gestelde back-upwindows terug te zetten. Onder andere om deze reden startte het bedrijf in 2015 met een project rond een nieuwe databeschikbaarheids- en restore-omgeving op basis van het Veeam Availability Platform. Veeam Backup & Replication helpt DLL bij het veilig beschikbaar maken en houden, en zo nodig repliceren van circa 650 terabyte aan primaire storage op EMC-storagesystemen in twee gescheiden datacenters. Dankzij het eenvoudige beheer en de snelle implementatiemogelijkheden van Veeam profiteert DLL in zeer korte tijd van een betrouwbaar en robuust platform voor databeschikbaarheid.

Henry van Benthem, projectmanager Backup, Restore & Archiving bij DLL: “Zonder data staat de onderneming stil. Dankzij Veeam zijn onze recovery time en point objectives sterk verbeterd, verlagen we onze risico’s en beschikken we over een betrouwbaar en goed te beheren platform dat ons optimaal ondersteunt in onze 24×7 dienstverlening aan de business.”

Ronald Ooms, Vice-President North West EMEA van Veeam: “De afhankelijkheid van data in de financiële dienstverlening is van kritiek belang. Daarnaast moeten bedrijven in deze sector compliant zijn met wet- en regelgeving. Zo schrijft DNB voor dat financiële instellingen hun back-up twee keer per jaar testen. Veeam helpt bedrijven als DLL bij het sneller en beter beheren van hun dataomgeving. Daardoor zijn ze goed voorbereid op de toekomst.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This