Juniper breidt SDN-platform uit met threat prevention en beveiligingsregels

6 oktober 2016

Juniper Networks introduceert diverse nieuwe beveiligingsoplossingen die threat prevention dieper binnen het netwerk inbedden – tot op het niveau van switches. Deze nieuwe en verbeterde oplossingen werden onthuld tijdens Juniper Networks’ gebruikersconferentie NXTWORK. Dit omvat onder meer een nieuwe Policy Enforcer, die geïnfecteerde endpoints in quarantaine zet en het afdwingen van beveiligingsregels via firewalls en switches binnen het netwerk automatiseert met Junos Space Security Director. De oplossing Sky Advanced Threat Prevention (ATP) van Juniper Networks maakt nu ook deel uit van de vSRX Virtual Firewall en Services Gateways uit de SRX-reeks. De bescherming tegen geavanceerde malware wordt daarmee uitgebreid naar fysieke en gevirtualiseerde firewalls. Juniper Networks biedt klanten daarnaast de mogelijkheid om op flexibele wijze te voorzien in hun specifieke beveiligingsbehoeften met de nieuwe SRX4000-reeks van firewalls voor middelgrote ondernemingen. Deze firewalls zijn geoptimaliseerd voor hybride clouds en zakelijke campusomgevingen.

juniperModerne cyberbedreigingen ontwikkelen zich in steeds hoger tempo. Organisaties hebben daarom behoefte aan snelle en intelligente beschermingsmechanismen die voorzien in real-time preventie van bedreigingen, een geautomatiseerde toepassing van beveiligingsregels en adaptieve beveiliging. Het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-kader van Juniper Networks komt tegemoet aan deze behoefte door een open en geïntegreerde architectuur te bieden en beveiligingsregels netwerkbreed toe te passen. Met de oplossingen die Juniper Networks vandaag onthult, kunnen organisaties snel reageren op nieuwe bedreigingen die het op hun netwerk hebben gemunt. Ze kunnen gebruikmaken van eenvoudige beleidsregels die de werkelijke bedoeling achter netwerkactiviteiten analyseren en geïntegreerde beveiligingsmechanismen voor het detecteren en afslaan van cyberaanvallen. Hun beveiligingsregels worden daarbij dynamisch toegepast binnen de hele netwerkinfrastructuur.

Deze innovatieve aanpak dringt de noodzaak van handmatige updates sterk terug. De automatische afdwinging van beveiligingsregels zorgt daarnaast voor een kostenreductie op het gebied van het beheer van de netwerkbeveiliging. Dankzij de mogelijkheid om diverse netwerkcomponenten te gebruiken voor de toepassing van beveiligingsregels kunnen organisaties om bedreigingen dichterbij de infectiepunten te blokkeren om een verdere verspreiding te voorkomen. Dit draagt bij aan een aanzienlijk doeltreffender beveiligingsbeheer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This