Tintri kondigt uitgebreide integratie met Microsoft Hyper-V aan

5 oktober 2016

Tintri onthult nieuwe oplossingen en mijlpalen die de live migratie van virtuele machines en het beheer van Microsoft Hyper-V-omgevingen vereenvoudigen. Dankzij een hechtere integratie met Hyper-V kunnen organisaties Microsoft-applicaties makkelijker in gebruik nemen en beheren op basis van VM-bewuste ICT-opslag van Tintri.

Tintri heeft het afgelopen jaar zijn relatie met Microsoft uitgebreid. Het behaalde recentelijk een certificering in het kader van het Microsoft Private Cloud Fast Track-programma  en trad toe tot de Microsoft Enterprise Cloud Alliance. Tintri onderstreept daarmee zijn toewijding aan de integratie van zijn VM-bewuste storage-oplossingen met Microsoft-producten die in cloud-omgevingen worden gehost. Het behaalde daarnaast als enige leverancier van geavanceerde storage-oplossingen de datacenter-competentie op Microsoft Gold-niveau, waarmee het zich sterk binnen het Microsoft Partner Network onderscheidt.

Tintri biedt ondersteuning voor gevirtualiseerde versies van Windows en Microsoft-applicaties

Tintri is gecertificeerd voor de laatste Microsoft Windows 2012 R2-omgevingen en Microsoft-applicaties. Het zal daarnaast ondersteuning bieden voor Microsoft Windows 2016, dat later dit jaar zal worden geïntroduceerd als besturingssysteem voor virtuele machines en voor Hyper-V 2016. De ondersteuning van Tintri voor gevirtualiseerde Microsoft-applicaties omvat onder meer Always On Availability Groups (AAG) met Microsoft SQL Server 2012 en hoger.

Nieuwe functies Tintri vereenvoudigen de overstap naar, en het beheer van Hyper-V-omgevingen

Tintri blijft zijn opslagmogelijkheden voor Hyper-V-omgevingen en integratie met virtualisatieplatforms uitbreiden. Gezamenlijke klanten van Tintri en Microsoft kunnen op deze manier het beheer automatiseren en de capaciteit eenvoudig opschalen om de zakelijke en gegevensgroei op te vangen. Tintri heeft recent een toolkit voor de migratie van VMware naar Hyper-V onthuld. Deze oplossing draagt bij aan een naadloze overstap van klanten en hun gegevens. Tintri zal daarnaast andere demo’s verzorgen die blijk geven van de beheereenvoud ten aanzien van Hyper-V-omgevingen en Microsoft-applicaties:

  • Ondersteuning voor Hyper-V ODX – Tintri voegt offloaded data transfer (ODX)-mogelijkheden toe aan zijn functiereeks voor Hyper-V. Dit maakt het mogelijk om live migraties van Hyper-V-opslag te offloaden van de VM-host naar storage-apparatuur van Tintri voor verbeterde prestaties en efficiëntie. De ondersteuning voor ODX dient ter aanvulling op de Tintri VM Scale-out-technologie, die VM-bronnen optimaliseert op basis van pools van Tintri VMstore storage arrays.
  • Tintri SCVMM add-in – Deze integratie biedt cloud-beheerders die een Microsoft-cloud op locatie inrichten de mogelijkheid om hun Tintri-opslag te beheren als onderdeel van een geïntegreerde infrastructuur. Dit is rechtstreeks via de System Center Virtual Machine Manager (SCVMM)-console mogelijk. Met de voorspellende analysefunctionaliteit van Tintri kunnen gebruikers de capaciteit en prestaties optimaliseren en specifieke acties ten aanzien van de storage-systemen van Tintri uitvoeren vanuit SCVMM.
  • Tintri SCOM Management Pack – Deze oplossing maakt het eenvoudiger voor beheerders om de statistieken en meldingen van Tintri op te vragen voor het bewaken van de infrastructuur. Dit kunnen zij doen via het platform Microsoft System Center Operations Manager (SCOM).  Klanten kunnen SCOM ook gebruiken voor het beheer van Hyper-V-omgevingen, het verzamelen van statistieken en meldingen van Tintri, het instellen van datafilters en het triggeren van vooraf gedefinieerde acties.

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, SDIA/Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This