Synechron lanceert blockchain-applicaties

29 september 2016

Synechron, leverancier van technologie en consultancydiensten voor de financiële dienstverlening, lanceert haar Blockchain Accelerator Program met zes blockchain-applicaties vanuit de cloud. Dit stelt financiële dienstverleners in staat om binnen enkele weken operationeel te zijn met een blockchain-toepassing.

Synechron’s FinLabs“Wij geloven in de transformatie die blockchain teweeg kan brengen in de financiële dienstverlening. Door samen te werken met onze klanten hebben wij blockchain-applicaties ontwikkeld die belangrijke vraagstukken oplossen”, zegt Faisal Husain, CEO van Synechron. Deze Blockchain Accelerators stellen klanten van Synechron in staat te experimenteren met hun blockchain-strategie en deze te verbeteren. Husain: “In de race om als eerste de technologie in te zetten, geeft ons programma hen een first-mover advantage.”

Beperkte ontwikkelingsduur en investeringen

De blockchain-applicaties van Synechron zijn beschikbaar in een cloudomgeving. Klanten kunnen gebruikmaken van de modulaire code en een sandbox-omgeving die ontwikkelingsduur, infrastructuur en investeringen minimaliseren. De Blockchain Accelerators zijn agile ontworpen en gebouwd met marktleidende blockchain-technologieën zoals Ethereum, Hyperledger, Eris en Ripple. De apps zijn beschikbaar via de cloud en compatible met hedendaagse hybride cloudomgevingen. Hierdoor kunnen bedrijven experimenteren met blockchain zonder dat er extra investeringen nodig zijn en kunnen zij sneller toepassingen lanceren.

Synechron signaleert zes gebieden waar financiële dienstverleners kunnen profiteren door toepassing van blockchain in hun bedrijfsvoering. Dit leidt tot lagere operationele kosten en een verbeterde bestrijding van fraude. Voor deze toepassingen zijn inmiddels de volgende zes Blockchain Accelerators beschikbaar: Global Payments, Trade Finance, Smart Margin Calls, Insurance Claims Processing, KYC (Know Your Customer) en Mortgage Financing & Processing.

1. Blockchain Accelerator for Global Payments – een toepassing die bedrijven in staat stelt om bij elke bank te betalen met cryptocurrency, wat transacties eenvoudiger, goedkoper en sneller maakt.

2. Blockchain Accelerator for Trade Finance – digitale versies van transacties, smart contracts en centralisatie van onderliggende informatie in een distributed ledger zorgen voor minder fraudegevallen, hogere datakwaliteit en een snellere verwerkingstijd.

3. Blockchain Accelerator for Smart Margin Calls – automatisering door het gebruik van smart contracts om de waarde van portfolio’s te bepalen, onderhoudsmarges aan te houden en betalingen te volgen en te valideren zorgt voor een hogere accuraatheid en lagere kosten.

4. Blockchain Accelerator for Insurance Claims Processing – automatische verwerking van verzekeringsclaims en betalingen door smart contracts reduceert risico’s en fraude, evenals administratieve kosten.

5. Blockchain Accelerator for KYC – De opzet van een gecentraliseerd Know Your Customer (KYC)-model stelt dienstverleners in staat meer te differentiëren én de controles tegen onder meer witwassen te verbeteren.

6. Blockchain Accelerator for Mortgage Financing & Processing – verplaatst in de bedrijfsboekhouding gedocumenteerde leningen naar een gecentraliseerd kasboek voor een verbeterde transparantie, snellere doorlooptijden en lagere risico’s.

Het Accelerator Program levert een volledige oplossing, van technische architectuur tot business consulting services. De technologie wordt geleverd vanuit Synechron’s FinLabs, met ondersteuning door vijftig business- en technologie-experts in Amsterdam, New York, Londen en Bangalore. Het FinLabs-team verzorgt daarnaast trainingsprogramma’s en voorziet klanten van een UX (User Experience)-design dat hen in staat stelt om blockchain-applicaties naar eigen wens vorm te geven.

Pin It on Pinterest

Share This