CAD & Company introduceert samenwerkingsplatform voor de bouw

29 september 2016

CAD & Company introduceert Collaborea, een samenwerkingsplatform voor alle taken, wijzigingen en communicatie in projecten. Het platform centraliseert projectinformatie voor kwaliteitsverhoging van ontwerp, realisatie en beheer. Collaborea is ontwikkeld in samenwerking met een aantal bouwbedrijven en kanshebber voor de Accenture Innovation Award 2016.

Collaborea verbetert het bouwproces en samenwerken in projecten. In één workflow kunnen gebruikers het werk controleren, hierover communiceren en taakgerichte opdrachten aanmaken voor het verwerken van wijzigingen. Alle informatie is voor alle projectbetrokkenen overzichtelijk toegankelijk op één locatie, zonder dat hiervoor extra software nodig is. Collaborea maakt lijstjes, spreadsheets, e-mails, screenshots en talloze telefoontjes overbodig en levert iedereen tijdwinst en overzicht op.

Miscommunicatie

Samenwerken in de bouw is uitdagend. Miscommunicatie en gebrek aan overzicht kosten veel geld. In het bouwproces worden volgens CAD & Company teveel lijstjes, spreadsheets, e-mails en knip- & plakwerk gebruikt en onnodig telefoonverkeer. Ondernemer en inspirator Rob Oud van CAD & Company is een jaar geleden gestart met de ontwikkeling van Collaborea die situatie te veranderen.

Rob Oud: “Ik kan me verbazen over de grote hoeveelheid documenten waar de bouw mee te maken heeft en zie zoveel potentie voor hoe het proces beter kan. Dat geeft me energie en nieuwe ideeën. Vanuit die praktijk hebben wij Collaborea ontwikkeld. Het is een slim logboek voor alle spelers in het bouwproces, met als doel de bouw vooruit te helpen.”

Meer overzicht en inzicht

CAD & Company ontwikkelt Collaborea in samenwerking met de bouwbedrijven Dura Vermeer, Hazenberg Bouw TBI, Koopmans Bouw TBI, VDNDP, HFB, era contour TBI en HSB Bouw. Collaborea is in de race voor de Accenture Innovation Award 2016. Onderdeel van deze uitdaging is om in 10 dagen tijd zoveel mogelijk ‘social’ stemmen te winnen. De ambitie voor Collaborea is wereldwijd. Het winnen van deze award kan een vliegende start opleveren.

CAD & Company introduceert samenwerkingsplatform voor de bouw (bron: CAD & Company)

CAD & Company introduceert samenwerkingsplatform voor de bouw (bron: CAD & Company)

Pin It on Pinterest

Share This