CISPE introduceert Europese gedragscode voor databescherming

28 september 2016

Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) kondigt de invoering van de allereerste gedragscode op het gebied van databescherming aan. Deze gedragscode bepaalt dat cloud providers hun klanten de mogelijkheid moeten bieden om data alleen binnen de EU/EEG te verwerken en op te slaan. CISPE is een nieuwe coalitie bestaande uit meer dan twintig in Europa actieve cloud providers.

Cloud Infrastructure Services Providers in EuropeDe gedragscode van CISPE stelt dat cloud providers geen persoonlijke gegevens van klanten mogen gebruiken voor hun eigen marketing- en reclamediensten, of verkopen aan derden. CISPE Code loopt vooruit op de invoering van de nieuwe Europese Unie (EU) General Data Protection Regulation (GDPR). De gedragscode sluit aan bij de voorwaarden uiteengezet in deze nieuwe regelgeving. Die is met name gericht op het teruggeven van de controle over persoonsgegevens aan burgers en op de vereenvoudiging van de regelgeving voor het internationale bedrijfsleven door deze binnen de EU gelijk te trekken.

CISPE

CISPE is een coalitie van bedrijven met een focus op de levering van cloud computing diensten in Europa. Met hoofdkantoren gevestigd in elf Europese landen (Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Finland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk) en activiteiten in meer dan vijftien landen, onderschrijven de volgende aanbieders van cloud computing infrastructuurdiensten de CISPE-gedragscode: Arsys, Art of Automation, Aruba, BIT, Daticum, Dominion, Fasthosts, FjordIT, Gigas, Hetzner Online, Home, Host Europe Group, IDS, Ikoula, LeaseWeb, Lomaco, Outscale, OVH, Seeweb, Solidhost, UpCloud, VTX, XXL Webhosting, 1&1 Internet.

De nieuwe coalitie wordt bestuurd door een meerderheid van organisaties met een hoofdkantoor in de EU/EEG en vertegenwoordigers in ten minste drie verschillende lidstaten, en een meerderheid van MKB-bedrijven met een jaaromzet van minder dan 1 miljard euro.

Pin It on Pinterest

Share This