Daimler kiest T-Systems voor beheer en onderhoud van mainframes en IT-applicaties

26 september 2016

Daimler kiest opnieuw voor T-Systems. Het Duitse bedrijf zet de samenwerking met de autofabrikant voort voor het beheer en onderhoud van de mainframes en belangrijkste IT-applicaties. T-Systems verzekert de integratie van mobiele real-time connectiviteit in de voertuigen, zoals het in de afgelopen jaren ook heeft gedaan. De deal heeft een waarde van honderden miljoenen euro’s.

T-Systems gaat de mainframes moderniseren met de nieuwste technologie. De twee partners willen ook meer de nadruk leggen op standaardsoftware, voor een nog efficiëntere operatie van IT-applicaties in de productie- en distributieomgevingen. Daimler kiest hierbij voor een flexibelere toegang tot IT-services.

Ruim twee miljoen verbonden voertuigen wereldwijd

T-Systems verbindt meer dan twee miljoen Daimler-voertuigen over de hele wereld via Daimler’s propriëtaire connected car-platform. Het blijft ook verantwoordelijk voor de operatie van de bestaande “Mercedes me connect”-services voor de komende generatie voertuigen. Deze diensten omvatten live verkeersinformatie, noodoproepen, besturing op afstand, infotainment-apps zoals internetradio en zoekfuncties voor hotels en parkeerplaatsen.

In aanvulling daarop hebben T-Systems en Daimler een upgrade-oplossing voor bestaande Mercedes-Benz-voertuigen ontwikkeld. Daarmee kunnen klanten verbinding maken met de digitale wereld door het retrofitten van een Bluetooth-adapter en het downloaden van de bijbehorende app. De ‘Mercedes me’ Bluetooth-adapter is sinds de lente van 2016 op de markt.

Pin It on Pinterest

Share This