Infor’s nieuwe oplossing voor contractbeheer helpt klantloyaliteit te vergroten

21 september 2016

Infor kondigt de lancering aan van Infor Contract Lifecycle Management (CLM). Deze oplossing verandert de manier waarop organisaties risico’s managen die komen kijken bij contractbeheer. Infor CLM maakt deel uit van de Infor Customer Experience Suite en helpt organisaties met het verbeteren van de onderhandeling, evenals het opstellen, uitvoeren en beheren van contracten. Daarnaast is mogelijk details in elke fase van het aanbestedingsproces na te lopen en de samenwerking tussen interne en externe stakeholders te vereenvoudigen. De applicatie geeft inzichten in de belangrijkste specifieke bepalingen, voorwaarden en clausules, wat ervoor zorgt dat het proces soepel verloopt en uiteindelijk de klantenbinding een boost geeft.
infor1Organisaties maken vaak een nieuw contract door een eerder afgesloten contract te kopiëren en te bewerken tot iets nieuws. Dit kan leiden tot inconsistenties tussen documenten en het onbedoeld insluiten van bepalingen, voorwaarden en clausules die niet van toepassing zijn voor de nieuwe situatie. Bovendien kan het handmatig opstellen van contracten aanzienlijke risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen contractuele verplichtingen worden aangegaan zonder toezicht of controle, en raken goedkeuring en documentatie van de onderhandelingen gemakkelijk ondergesneeuwd in e-mails. Door afstand te doen van een centrale benadering voor documenten en door de integratie van een intuïtief gebruiksontwerp, versnelt en stroomlijnt Infor CLM de contractprocessen binnen een bedrijf, helpt het de verkoopcyclus te verkorten en genereert contextuele analyses die helpen bij risicomanagement en het optimaliseren van prestaties.

Infor CLM stelt gebruikers in staat om clausules te definiëren en beheren waarbij corporate compliance wordt gewaarborgd en van alle eerdere versies de wijzigingen inzichtelijk blijven. De analytics-pricing engine in Infor CLM stelt gebruikers in staat de berekening van prijzen, kosten en marges te automatiseren wat bijdraagt aan nauwkeurigheid en transparantie. Organisaties kunnen waarden, data en verplichtingen monitoren, en notificaties instellen die helpen het beheer van elk afgesloten contract efficiënter te maken. Om besluitvorming te verbeteren, kunnen gebruikers ook vergelijkingen trekken tussen soortgelijke contracten, die inzichten geven die verder gaan dan het contract dat in ontwikkeling is.

“Contractuele onderhandelingen spelen een belangrijke rol tijdens het verkoopproces. Door het wegnemen van de wrijving die inherent is aan dit traject, en duidelijkheid te scheppen over commerciële voorwaarden, kunnen gebruikers het verkoopproces versnellen en gezonde, langdurige relaties met klanten opbouwen,” zegt Jason Rushforth, vice-president en group manager Infor Customer Experience. “Infor heeft in essentie opnieuw bedacht hoe contracten worden gecreëerd, opgeslagen en beheerd om zo te helpen de uitdagingen te adresseren die onze klanten benoemen. Met Infor CLM kunnen organisaties hun contractuele verplichtingen nakomen zoals beloofd, de waarde van de deal optimaliseren en meer inzicht krijgen in het onderhandelproces en daarbij proactiever te werk gaan.”

Pin It on Pinterest

Share This