Cisco: cloud wordt mainstream, maar nog weinig organisaties halen er maximale waarde uit

21 september 2016

Uit een door Cisco gesponsord wereldwijd onderzoek naar cloud-gebruik blijkt dat de cloud steeds vaker wordt toegepast, maar dat slechts weinig organisaties optimaal profiteren van de mogelijkheden. Volgens het onderzoek gebruikt 68% de cloud om de bedrijfsvoering te verbeteren; dit is een toename van 61% ten opzichte van het eerste onderzoek een jaar geleden. Vooral native cloudapplicaties voor beveiliging en het Internet of Things (IoT) worden veel gebruikt. Niettemin heeft 69% van de organisaties geen volwassen cloud-strategie; slechts 3% gebruikt de cloud om meer omzet te genereren.

Marc Samsom, Manager Datacenter en Cloud, Cisco Nederland: “Hoewel steeds meer organisaties cloud-oplossingen inzetten om daar zakelijk voordeel mee te behalen, blijkt uit dit onderzoek duidelijk dat het merendeel nog ver verwijderd is van een geoptimaliseerd cloud-model. Dat komt omdat veel van deze bedrijven zich nog in een vroeg stadium bevinden van de overstap en nog geen heldere cloud-strategie hebben. Deze bedrijven kunnen we helpen beter hun weg te vinden met nieuwe diensten waarmee zij veel gemakkelijker en sneller een zeer goed beveiligde en geoptimaliseerde cloud-omgeving kunnen creëren. Een omgeving die ook volledig is toegespitst op hun specifieke zakelijke behoeften.”

Gemiddeld kunnen bedrijven die de cloud goed weten te gebruiken een extra omzet van $3 miljoen per cloud-applicatie tegemoet zien, plus een kostenbesparing van $1 miljoen. De hogere omzet is voornamelijk het resultaat van extra verkoop van producten en diensten, het feit dat sneller nieuwe klanten geworven kunnen worden of door betere mogelijkheden om nieuwe markten aan te boren. Het onderzoek maakt ook duidelijk dat 95% van de organisaties, die een geoptimaliseerde cloud-strategie hebben, gebruikmaakt van hybride IT-omgevingen met meerdere private en publieke clouds.

Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report

Cisco helpt klanten om de bevindingen van dit onderzoek naar hun specifieke situatie te vertalen en zo gerichte aanbevelingen te verkrijgen. Het Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report bevat een korte vragenlijst, waarmee klanten inzicht krijgen in hun eigen cloud adoptieniveau en in de zakelijke voordelen die bedrijven kunnen behalen met de cloud, uitgesplitst naar bedrijfstak, bedrijfsomvang of regio. Klanten kunnen deze vragenlijst invullen op www.cisco.com/go/bca. Daar is ook aanvullende informatie te vinden. Ook Cisco-partners hebben toegang tot deze vragenlijst, om samen met hun klanten door te lopen.

Nieuwe Cloud Professional Services

Cisco komt tevens met nieuwe Cloud Professional Services om bedrijven te helpen hun weg te vinden in het woud van private, publieke en hybride cloud-oplossingen. Met deze diensten kunnen klanten hun cloud-vaardigheden verbeteren en daardoor hun digitale transformatie versnellen. De Cisco Professional Services zijn per direct beschikbaar en omvatten de volgende diensten:

  • Nieuwe multi-cloud management- en orkestratiediensten voor Cisco Cloud Center: klanten hoeven nog maar één keer een cloud te modelleren en kunnen deze overal uitrollen en beheren;
  • Nieuwe Cloud Acceleration Services: versnellen het ontwerp en de uitrol van zowel traditionele private clouds als native cloud-oplossingen zoals OpenStack en PaaS;
  • Cloud migratiediensten: nieuwe diensten om klanten te helpen applicaties en workloads eenvoudig en zonder risico naar de cloud te verplaatsen.
  • IT-transformatiediensten: diensten gefocust op DevOps-initiatieven voor change management, waarmee bedrijven hun processen en capaciteiten kunnen optimaliseren en integreren tussen zowel traditionele als DevOps-omgevingen en -teams.

infographic-c96-737892

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This