Stuart introduceert public cloud op basis van OpenStack

20 september 2016

Stuart introduceert een OpenStack public cloud-platform. Het bedrijf is hiermee naar eigen zeggen de eerste Belgische cloud provider die dit doet. Op deze manier komt Stuart de vraag vanuit de Belgische markt tegemoet. Stuart ziet namelijk dat bedrijven vaak niet meteen naar een grote public cloud provider willen overstappen, maar qua flexibiliteit wel een soortgelijke oplossing zoeken.

Innovatie

OpenStack is een open source Infrastructuur as a Service-platform voor private en public cloud-omgevingen. Dat biedt voordelen zoals snelheid, flexibiliteit en wendbaarheid. Zo zijn servers, netwerken, firewall en loadbalancers eenvoudig te beheren via de webinterface of door gebruik te maken van de vele API’s. Naast de nieuwe OpenStack public cloud biedt Stuart ook ondersteuning voor een OpenStack private cloud-model. Dit model stelt bedrijven in staat de cloud-omgeving grotendeels op maat te maken. Stuart neemt in dit geval het beheer van deze OpenStack-omgeving op zich, zodat klanten de voordelen van OpenStack ten volle kunnen ervaren. 

“OpenStack wordt gedreven door innovatie”, zegt Pepijn Palmans, managing director en oprichter van Stuart. “En daar gaan wij in mee. Wij zijn al twee jaar bezig met OpenStack en hebben een eigen team dat zich uitsluitend richt op deze tak. Met de introductie van de OpenStack public cloud spelen we in op de vraag van klanten naar flexibiliteit. Het model is eenvoudig te integreren met bestaande infrastructuren, je data blijven in België en mocht dat nodig zijn: we bieden 24 uur per dag deskundige, persoonlijke ondersteuning.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This