Investeringen in servers lopen terug in EMEA-regio

20 september 2016

Bedrijven in de EMEA-regio hebben in het tweede kwartaal van 2016 3 miljard dollar geïnvesteerd in servers. Hiermee zijn de investeringen in servers in de regio met 3,7% teruggelopen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Tegelijkertijd werden echter wel meer servers verscheept.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. De vijf leveranciers die in de EMEA-regio de grootste omzet wisten te realiseren met de verkoop van servers zijn HPE, Dell, IBM, Lenovo en Cisco.

Bedrijven in EMEA-regio investeren minder in servers (bron: IDC)

IDC merkt overigens op dat als de omzetcijfers van de EMEA-markt in euro’s wordt berekend de daling groter is en uitkomst op 5,7% ten opzichte van Q2 2015. Vooral de instabiele wisselkoers van de euro zou hieraan bijdragen. De impact van de Brexit op de West-Europese IT-markt is vooralsnog onduidelijk.

Omzet uit non-x86 servers fors gedaald

De EMEA non-x86 markt laat in het tweede kwartaal van 2016 opnieuw negatieve signalen zien. De omzet uit dit segment komt uit op ruim 400 miljoen dollar, wat een daling is van maar liefst 29,3% ten opzichte van het tweede kwartaal vin 2015. Zowel CISC, EPIC als traditionele RISC machines laten een dubbelcijferige krimp zien.

Van de standaard servers die zijn geoptimaliseerd voor een hoge dichtheid zijn in het tweede kwartaal van 2016 34,8% minder verscheept dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet uit deze servers is met 44,4% gedaald. Van op maat gemaakte servers die zijn geoptimaliseerd voor een hoge dichtheid zijn juist 51,9% meer units verscheept dan in dezelfde periode in 2015. De omzet uit deze units steeg met 22,8%.

Pin It on Pinterest

Share This