Barracuda verhoogt back-up en herstelprestaties van Barracuda Backup

16 september 2016

Barracuda Networks introduceert Barracuda Backup versie 6.3. In versie 6.3 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande versie. Deze zorgen voor snellere back-up- en herstelprestaties en combineren verbeterde ondersteuning voor publieke clouds met een hogere beschikbare opslagcapaciteit. Hierdoor kunnen organisaties data beschermen met één oplossing, ongeacht of deze data in fysieke, virtuele of Office 365 SaaS-omgevingen zijn opgeslagen.

Barracuda BackupDe verbeteringen zijn beschikbaar voor gebruikers van fysieke en gevirtualiseerde Barracuda Backup-apparaten met een geldig abonnement. De nieuwe versie van de oplossing biedt een hogere snelheid van back-ups en kortere herstelprocedures. Dit is met name belangrijk vanwege de toenemende kans op ransomware-aanvallen en gegevensdiefstal. In een enquête door Osterman Research gaf maar liefst 49,4 procent van alle ondervraagde bedrijven aan dat ze de afgelopen 12 maanden door één of meer ransomware-aanvallen waren getroffen. De combinatie van een volledige back-up en een effectief bewaarbeleid biedt organisaties de mogelijkheid om snel te herstellen van een ransomware-aanval zonder losgeld te hoeven betalen aan de cybercriminelen die de encryptiesleutels voor hun bedrijfskritische data in handen hebben.

Data snel kunnen herstellen

“Barracuda Backup biedt ons een veilige manier om bedrijfskritische data op te slaan en deze op efficiënte wijze te herstellen wanneer zaken niet zoals gepland gaan, zoals kort geleden, toen we door een ransomware-aanval werden getroffen”, aldus A.J. Murray, ICT-manager bij Hayward Tyler, leverancier van vloeistofmotoren en pompen aan de energiesector. “Een gedegen back-up plan bepaalt het verschil tussen het betalen van losgeld, het verliezen van alle bestanden of het tijdig herstellen van een ransomware-aanval. Met Barracuda Backup waren we in staat om onze gekaapte data snel te herstellen. Hierdoor konden we deze aanval met minimale verstoring van de bedrijfsvoering doorstaan.”

De verbeteringen in Barracuda Backup versie 6.3 verhogen de back-upsnelheden en herstelprestaties met een factor 1,5 of 2 in het geval van grote bestanden. In het geval van back-ups van file servers met miljoenen kleine bestanden met behulp van de Barracuda Backup Agent stelt Barracuda een verhoging met een factor 3 te realiseren. Barracuda Backup biedt gebruikers de flexibiliteit om op images gebaseerde back-up procedures uit te voeren met de mogelijkheid van direct herstel van virtuele servers met LiveBoot. De Barracuda Backup Agent zorgt voor fijnmazig herstel van bestanden en applicaties en voegt multi-streaming toe aan de bestaande herstelopties voor physical-to-physical (P2P)-, physical-to-virtual (P2V)- of virtual-to-virtual (V2V)-scenario’s. Gebruikers kunnen daarnaast profiteren van het nieuwe queuing-systeem van Barracuda Backup, dat aanzienlijk snellere replicatieprestaties biedt voor omgevingen met hoge transactievolumes en grote hoeveelheden gerepliceerde wijzigingsgegevens.

Ondersteuning voor de cloud

Voor organisaties die de overstap hebben gemaakt naar Microsoft Office 365 of van plan zijn dit te doen, heeft Barracuda de oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup for Office 365 verbeterd met incrementele back-ups. Barracuda Backup biedt gebruikers daarnaast flexibele ondersteuning voor hun behoeften op het gebied van gegevensopslag met de introductie van mogelijkheden voor integratie met publieke clouds. Gebruikers met een Barracuda Cloud Storage-abonnement kunnen Offsite Vaulting inzetten voor langdurige opslag tot zeven jaar. Organisaties die behoefte hebben aan langere bewaarperioden of ondersteuning voor externe opslag kunnen een beroep doen op de Barracuda Backup Export Tool, die de mogelijkheid biedt om data op te slaan op een externe schijf of op tape in de lokale omgeving. Beheerders van Barracuda Backup hebben nu ook de mogelijkheid om data te exporteren naar gevirtualiseerde tapes in AWS Simple Storage Service (S3) of Glacier voor archivering met de AWS Storage Gateway VTL.

Met deze nieuwe release heeft Barracuda de prijs van een aantal Barracuda Backup-modellen verlaagd en tegelijkertijd hun opslagcapaciteit verhoogd. De Barracuda Backup 990 biedt nu 33 procent meer bruikbare opslagcapaciteit: 48 TB ten opzichte van de eerdere 36 TB. Het vernieuwde apparaat is per direct beschikbaar. Bestaande gebruikers met een Instant Replacement-abonnement kunnen hun huidige model opwaarderen door de hardware te vervangen. Klanten met een doorlopend Instant Replacement-abonnement komen elke vier jaar in aanmerking voor gratis hardwarevervanging. Verder zijn de catalogusprijzen voor de Barracuda Backup 995- en 1090-apparaten en overeenkomstige abonnementen verlaagd.

Prijzen en beschikbaarheid

Barracuda Backup versie 6.3 bevindt zich in de early availability (EA)-fase en zal in de herfst verkrijgbaar zijn voor gebruikers met een geldig abonnement. Organisaties die geinteresseerd zijn in de huidge EA-versie kunnen voor meer informatie contact opnemen met een Barracuda solution provider of vertegenwoordiger van Barracuda. De nieuwe catalogusprijzen voor de Barracuda Backup 995 en 1090 zien er als volgt uit:

  • het Barracuda Backup 995-apparaat met 72 TB aan bruikbare opslagcapaciteit is verkrijgbaar vanaf 72.249 euro voor het apparaat en 12.949 euro voor een Energize Updates-abonnement van één jaar.
  • de Barracuda Backup 1090 met 112 TB aan bruikbare opslagcapaciteit is verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van 113.119 euro voor het apparaat en 20.349 euro voor een Energize Updates-abonnement van één jaar.

Gebruikers van het fysieke Barracuda Backup-apparaat kunnen replicatie naar de Barracuda Cloud aanschaffen in stappen van 200 GB of kiezen voor een Unlimited Cloud Storage-abonnement zonder meting van het opslagverbruik. Abonnementen voor de gevirtualiseerde Barracuda Backup Vx zijn verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van 499 euro per socket per jaar of per server per jaar. Replicatie naar de Barracuda Cloud voor Barracuda Backup Vx is beschikbaar vanaf een catalogusprijs van 849 euro per TB per jaar. Dit omvat inline deduplicatie en compressie bij zowel de bron als op de bestemming, en gegevensredundantie tussen of binnen de geografisch verspreide datacenters van Barracuda.

Pin It on Pinterest

Share This